Prima paginăEducatie

Elevii claselor II – XII se pregătesc de examene

Dimensiune text

Primii elevi care vor susţine Evaluarea Naţională sunt elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc să susţină Evaluarea Naţională. Proba scrisă la limba română, pentru elevii claselor a II-a, este programată pe 18 mai, iar proba practică (citit), pe 19 mai. Elevii vor susţine proba scrisă la matematică pe 20 mai. Pentru elevii de clasa a IV-a, testările încep pe 26 mai, cu proba scrisă la limba română, urmând ca pe 27 mai să aibă loc proba scrisă la matematică. Elevii claselor a VI-a vor susţine probele scrise pe 2 iunie, la limbă şi comunicare, şi pe 3 iunie, la matematică şi ştiinţe.

Subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate şi vor fi elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Testele vor fi corectate, în cadrul unităţilor de învăţământ, de profesorii care predau în respectivele şcoli. Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte. Rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională nu se înregistrează în catalogul clasei, dar sunt discutate la nivelul unităţii de învăţământ şi analizate împreună cu părinţii.

La sfârşitul semestrului II vor intra în febra Evaluării Naţionale şi elevii de clasa a VIII-a. Până atunci, ei vor trebui să aprofundeze materia atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică. Cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale sunt programate pe 22 iunie (limba şi literatura română) şi pe 24 iunie (matematică).

Sesiunea de vară a bacalaureatului începe pe 8 iunie. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc în perioada 8 – 10 iunie. Competenţele digitale vor fi verificate în perioada 15 – 19 iunie, iar competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 22 şi 26 iunie. Probele scrise debutează pe 29 iunie, cu proba la limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, pe 3 iulie.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0