Prima paginăEducatie

Elevii au idei pentru afaceri de succes

Dimensiune text

Liceul Tehnologic „Vasile Sav” a organizat, pentru cel de-al treilea an consecutiv, Festivalul Național Școlar „Antreprenor pentru viitor”, o manifestare deschisă elevilor și profesorilor interesați de proiectarea unei cariere de succes pentru elevi încă de pe băncile școlii.

 

 

La deschiderea lucrărilor, găzduite de sala de conferințe a Hotelului „Roman”, a fost prezent primarul Romanului, Laurențiu Dan Leoreanu, inspectorii școlari Rodica Ciuchi și Mircea Corlățeanu, oameni de afaceri, reprezentanți ai agenților economici parteneri cu Liceul Tehnologic „Vasile Sav” în pregătirea practică a elevilor. „Mă bucur că această inițiativă deosebită a prins rădăcini la Roman și a ajuns la cea de-a treia ediție. Sunt convins că printre dumneavoastră, cei prezenți aici, se află viitori întreprinzători de succes, care vă veți aminti, peste ani, că v-ați lansat la festivalul oamenilor de afaceri de la Roman”, a spus primarul Laurențiu Leoreanu, în deschiderea lucrărilor.

„Festivalul Național „Antreprenor pentru viitor” oferă posibilitatea activării și potențării valențelor antreprenoriale ale elevilor din învățământul românesc , acordând șansa de a valorifica exemplele de bună practică în vederea racordii demersului didactic la coordonatele economice naționale și europene. Festivalul vizează dezvoltarea competențelor profesionale, responsabilizează tinerii în proiectarea traseului lor profesional, antrenează profesorii în abordarea antreprenoriatului din perspective didactică și încurajează formarea unei culturi antreprenoriale”, a spus profesoara Gabriela Vasîlca, coordonatorul lucrărilor.

Festivalul s-a desfășurat pe trei secțiuni :”Homo faber”-  o expoziție de produse finale realizate de elevi în cadrul proiectelor școlare, pentru care s-au înscris 15 lucrări din cele mai diverse, de la circuite electrice și roboți pentru determinarea unor parametri până la produse de patiserie, bijuterii hand-made, dar și un proiect de voluntariat; „Incubator de afaceri”- secțiune destinată diseminării unor proiecte antreprenoriale și planuri de afaceri, însoțite și de pachetul de promovare a afacerii, la care s-au înscris 19 participanți, și o ultimă secțiune, destinată profesorilor, în care au fost prezentate exemple de bună practică, sub genericul „Abilități de viață independentă la elevi, dezvoltate prin activități formale și nonformale”, la care au fost 24 de participantți.

Alături de elevi, cu o lucrare a fost prezent și inginerul Dragoș Barcan, de la SC Marsat, fost elev al liceului, care a ținut să fie prezent cu prezentarea unui sistem electronic de control a temperaturii.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Roman, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, SC Electro Univers Roman, Facultatea de Inginerie electrică și informatică aplicată, Facultatea de Electronică, telecomunicații și tehologia informației și Facultatea de Automatizări și calculatoare Iași.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0