HomeSocialEducatie

Elevii au colindat la azilul de bătrâni

colind02Elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au colindat bătrânii de la Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap din Roman.

Elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au mers la colindat la bătrânii aflaţi în Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap din Roman. Bătrânii, mulţi dintre ei imobilizaţi la pat sau în fotolii rulante, au primit din partea tinerilor un colind, un zâmbet şi un pachet cu fructe şi dulciuri. Proiectul s-a intitulat „Și la ei vine Crăciunul” şi a mobilizat elevi din clasele a XII-a A, a XII-a C, a X-a B, a IX-a B şi a XII-a G, coordonaţi de profesoarele Simona Aldea, Eva Netedu, Lămâiţa Iliescu, Genoveva Bordeianu, Luminiţa Creţulescu, Gabriela Apostol şi Cristina Cobzaru. Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Ne pasă de semenii noştri”, care are drept scop implicarea elevilor în activităţi de voluntariat şi de caritate, care să contribuie la binele comunitar şi să creeze anumite legături care să conducă la o responsabilizare mai mare a elevilor.

„Acţiunea comunitară este percepută mai mult decât o activitate desfăşurată în şcoală, cât, mai degrabă, ca un fenomen ce promovează un angajament, în spiritul serviciului public şi al responsabilităţilor civice. Aceste activităţi sunt folosite în scopul realizării unor interacţiuni sociale, având ca obiect acţiuni umanitare în folosul unor grupuri dezavantajate (vârstnici sau copii instituţionalizaţi sau copii cu dizabilităţi). Prin acest proiect, ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană, elevii să fie alături de cei singuri, să cunoască aspecte din viaţa persoanelor singure, bolnave, abandonate, reuşind ca, prin proiect, să stabilim o punte de legătură între două medii diferite. Și unii, şi alţii vor avea de câştigat, şi elevii, şi partenerii de proiect, şi şcoala, şi comunitatea. Elevii sunt dornici să se implice în astfel de activităţi, în care să se simtă importanţi, să ştie că prezenţa lor aduce fericirea altor persoane, care ar putea fi bunicii, fraţii sau prieteni ai lor”, a precizat profesoara Simona Aldea.

Comentarii

WORDPRESS: 0