Prima paginăEducatie

Elevii au căutat culoarea versului eminescian

Dimensiune text

Aproape 700 de elevi din mai multe județe ale țării, inclusiv din municipiul București, și-au propus să descopere ce culoare au versurile lui Mihai Eminescu.

 

 

Aceștia au participat la cea de-a cincea ediție a concursului național de creație artistică și plastică pentru preșcolari și elevi „Culoarea versului eminescian”, concurs care a devenit deja o tradiție a Școlii „Mihai Eminescu”. Lucrările vin din 32 de școli din țară, printre județele care au reprezentanți la concurs numărându-se și județe aflate la mare distanță de Roman, cum ar fi județul Satu Mare. „Mă bucur să văd că această inițiativă a devenit o tradiție a școlii noastre și că am reușit să prindem rădăcini, ajungând, deja, la cea de-a cincea ediție. Printre participanții la concurs se numără școli care ne sunt partenere de la prima ediție. Faptul că revin an de an, cu lucrări de bună calitate, ne dă certitudinea că facem ceea ce trebuie și ne dă puterea să continuăm proiectul„, a spus profesorul de desen Radu Popescu, inițiatorul concursului.

La concurs participă, în fiecare an, de la preșcolari la elevi de liceu, fiecare încercând să transcrie în culoare unicitatea versului eminescian. „Cele mai multe lucrări pornesc de la poezii care le sunt la îndemână elevilor, cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, dar, în fiecare an, avem plăcerea să descoperim lucrări de o incontestabilă valoare artistică„, a precizat profesorul Radu Popescu.

Lucrările primite vor fi adunate într-o expoziție organizată pe holul Școlii „Mihai Eminescu”, ce va fi vernisată cu prilejul festivităților organizate la aniversarea a 40 de ani de la înființarea Școlii „Mihai Eminescu”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0