Prima paginăEducatieCultural

Elevi romaşcani premiați la concursul „Tinere condeie”

Dimensiune text

Concursul este o formă de evaluare şi valorificare a talentului şi a capacităţilor creatoare ale elevilor în domeniul literar.

tabara 02Elevii romaşcani au participat la tabăra naţională de creaţie literară „Tinere Condeie”, care s-a desfăşurat în perioada 31 august – 5 septembrie, în localitatea Muncel, din judeţul Iaşi. La această tabără au fost prezenţi 36 de elevi, din judeţele Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Hunedoara, Iaşi, Tulcea, Neamţ, Argeş, Dolj, Buzău, Constanţa şi Suceava. La ediţia din acest an a concursului au primit titlul de laureat patru eleve din judeţul Neamţ: Aura Gîrlovan (Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, profesor Gabriela Aioanei), Daria Gabriela Ipate (Şcoala Gimnazială „Carol I” din Roman, profesor Eugenia Ştefaniu), Ana Cristina Savici (Şcoala Gimnazială „Nicu Albu” din Piatra Neamţ, profesor Tania Aruxandei) şi Iosefina Chiş (Colegiul Naţional „Petru Rareş”, profesor Monica Costea).

„Activităţile desfăşurate în cadrul taberei au fost complexe şi diversificate. Programul a cuprins ateliere de scriere creativă, bursa ideilor literare, atelier de dezvoltare a spiritului analitic «Scriitorul şi criticul», excursie literară organizată la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii «Mihai Eminescu», atelier de dezvoltare a spiritului creativ în domeniul proiectelor literare, editoriale şi culturale”, a explicat profesor Gabriela Aioanei, cadru didactic la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman.

tabara 03Elevele nemţene au participat la activităţile derulate şi au legat prietenii cu elevi din alte judeţe. Profesoara Gabriela Aioanei a coordonat atelierul de reviste şcolare. Activităţile atelierului s-au finalizat cu realizarea unei reviste de literatură pentru copii, intitulată sugestiv „Semnal Muncel”.

Cele mai bune creaţii literare ale Concursului Naţional „Tinere condeie”, ediţia 2015, vor fi selecţionate de către juriul naţional şi incluse în antologia „Săgetătorul 2016”. „Consider că participarea la Tabăra naţională de creaţie literară «Tinere Condeie» 2015 a reprezentat pentru elevi o oportunitate pentru valorificarea talentului literar şi pentru dezvoltarea spiritului critic şi a facilitat schimbul de experienţă între tinerii talentaţi. Această tabără naţională a fost, în egală măsură, una de creaţie şi recreaţie a pasionaţilor de literatură, graţie domnului Petre Crăciun, preşedintele juriului şi organizatorul activităţilor taberei”, a spus profesor Gabriela Aioanei.

Concursul „Tinere condeie” a fost înfiinţat în anul 1967, la iniţiativa Ministerului Învăţământului, ca o formă de evaluare şi valorificare a talentului şi a capacităţilor creatoare ale elevilor în domeniul literar. Concursul se adresează elevilor din clasele VII-VIII şi IX-XII. Obiectivele concursului sunt descoperirea şi cultivarea talentului literar în rândul elevilor, valorificarea activităţii din cenaclurile şi cercurile cu profil literar în care activează elevi, precum şi cunoaşterea şi promovarea la nivel naţional a potenţialului tinerilor de creativitate şi valoare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0