Elevi eroi în lupta cu nămeții

În licee, prezența a fost sub 50%, în principal din cauza navetiștilor care nu au reușit să ajungă la cursuri. Linia directă pentru clasa pregătitoare va furniza în aceste zile și informații despre situația exactă din școli. 23 de școli din mediul rural au fost luni închise.

 

 

Ninsorile din ultimele zile au adus o vacanță nesperată elevilor din cîteva școli din mediul rural, în care cursurile au fost suspendate, în principal pentru că nici profesorii și nici mare parte dintre elevi nu au reușit să ajungă la școală.
La nivel de județ, am avut, luni, închise 23 de structuri și 18 unități școlare cu personalitate juridică, din cauza drumurilor impracticabile, care au făcut imposibil drumul către școală, atît pentru profesori, cît și pentru elevi. Situația este în continuă evoluție, iar în cazul în care condițiile se înrăutățesc, avem în vedere posibilitatea suspendării cursurilor pentru cîteva zile. Nu avem nevoie de acte de eroism din partea copiilor sau a cadrelor didactice, ne interesează în primul rînd siguranța copiilor și a colegilor noștri„, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.

Nici școlile din oraș nu au funcționat, luni, la capacitate maximă. Dacă la școlile generale nu s-au înregistrat cu mult mai multe absențe decît în mod obișnuit, prezența la licee și colegii a fost mult diminuată, în primul rînd din cauza elevilor navetiști, care nu au reușit să ajungă la ore. „Prezența a fost în jur de 40% față de o zi obișnuită. Au lipsit, în primul rînd, copiii care fac naveta, în special cei care vin din zonele în care s-au înregistrat probleme cu circulația autobuzelor„, a spus profesoara Cristina Avădănii, director al Colegiului Tehnic „Danubiana”, cea mai mare unitate școlară din oraș și cu cei mai mulți elevi navetiști.

Și în grădinițe s-au înregistrat probleme legate de prezență. Dacă, la grădinițele cu program prelungit, absenții nu au fost chiar așa de mulți, grădinițele cu program normal au lucrat cu mai puțin de jumătate din efectivele de copii.

În toate unitățile școlare din județ, elevii au fost sfătuiți să urmărească, în aceste zile, toate informațiile din presă, astfel încît să fie la curent cu schimbările de program care s-ar putea produce după încheierea cursurilor. De asemenea, la Tel Verde pentru înscrierea la clasa pregătitoare, la numărul 0800 816 233, în aceste zile se pot obține și informații legate de situația existentă în școlile din județ.

În zona Romanului, 13 unități școlare cu personalitate juridică erau închise luni, la ora 10.00. Acestea sînt: Școala cu clasele I-VIII Bîra, Școala cu  clasele I-VIII Boghicea, Școala cu clasele I-VIII Stănița – la această școală merg și elevi din satul Veja, care ar fi fost nevoiți să facă naveta, dacă ar fi continuat cursurile -, Școala cu clasele I-VIII Bălușești, Liceul Tehnologic Valea Ursului – se învață numai la structura din Chilii -, Școala cu clasele I-VIII Oniceni, Școala cu clasele I-VIII Pîncești, Școala cu  clasele I-VIII Nr.1 Poienari, Școala cu clasele I-VIII Bozieni, Școala cu clasele I-VIII Văleni, Școala cu clasele I-VIII Făurei, Școala cu clasele I-VIII Ruginoasa și Școala cu clasele I-VIII Dulcești.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!