Prima paginăCultural

Eleve ale Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiate la Concursul „Tinere condeie”

Eleve ale Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiate la Concursul „Tinere condeie”

Dimensiune text

 

 

Trei eleve din județul Neamț s-au numărat printre laureații ediției din acest an a etapei naționale a Concursului de creație literară „Tinere condeie”, desfășurat în luna iunie.

Daria Ipate, elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă” din Roman (profesor coordonator Gabriela Romano), a obținut premiul al treilea, în timp ce o altă romanvodistă, Ioana Buzdugan (profesor coordonator Anda Nacu) a obținut mențiune. Tot mențiune a obținut și Christiana Ceornoleța, elevă a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamţ (profesor coordonator Monica Costea). Daria s-a clasat a 34-a între cei 81 de elevi de la categoria claselor IX – XII, Christiana a 59-a, iar Ioana a 70-a la aceeași categorie.

Concursul „Tinere condeie” este o formă de evaluare și valorificare a talentului și capacității creatoare a elevilor în domeniul literar. Concursul se desfășoară anual, pe etape – locală, județeană, națională – și se adresează tuturor elevilor iubitori de literatură din clasele VII-XII, membri ai cenaclurilor literare din școli generale, licee, palate și cluburi ale copiilor.

„Îi felicităm pe elevii câștigători și pe profesorii lor!”, a transmis inspectorul şcolar general al ISJ Neamț, profesor Elena Laiu.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0