Prima paginăSocial

Efectele ninsorii de miercuri: autoturisme blocate în zăpadă și localități fără curent electric

Efectele ninsorii de miercuri: autoturisme blocate în zăpadă și localități fără curent electric

Dimensiune text

 

Ninsoarea și viscolul de miercuri, 5 februarie, au solicitat intervențiile autorităților în mai multe zone din județul Neamț, în urma avertizărilor de tip cod portocaliu și cod galben de ninsori și vânt puternic.

Conform raportărilor ISU Neamț, miercuri după-amiază, din cauza vântului puternic, 411 consumatori din cinci localități din județ au rămas fără energie electrică – în Verșești, Ștefan cel Mare, orașul Tîrgu Neamț, satul Dumbrava și municipiul Piatra Neamț.

Pe DN 2D între Gâdinți și Poienari s-a circulat cu greutate din cauza zăpezii, acţionându-se pentru îndepărtarea zăpezii. ISU Neamț a fost solicitat să intervină în mai multe zone: pe DJ 157H Dochia – Mărgineni, unde un autoturism a ieșit în afara părții carosabile; pe DJ 208G Girov – Hanu Ancuței, unde mai multe autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii; pentru transportul persoanelor dializate blocate într-o ambulanță la stația PECO din satul Valea Ursului; pentru degajarea unui autocamion în comuna Girov; pentru degajarea unui autocar intrat în șanț, zona Izvoare – Mărgineni.

Joi dimineață, erau nealimentați cu energie electrică 1.243 de consumatori din județ, din șapte localități – Ardeluța, Tarcău, Verșești, Brateș, Cazaci, Izvoare (Dumbrava Roșie), Ștefan cel Mare.

Alte intervenții au fost necesare miercuri seară și în noaptea de miercuri spre joi. ISU Neamț și Primăria Stănița au intervenit pe DC 64 Todireni – Stanița, unde s-a circulat cu greutate din cauza zăpezii, pentru degajarea unei ambulanțe rămase blocată în zăpadă, pompierii însoțind apoi ambulanța din satul Todireni, după preluarea pacientului, spre Spitalul Municipal de Urgență Roman; o altă ambulanță a ieșit în afara părții carosabile în anexa Humuleștii Noi din Tîrgu Neamț, fiind necesară intervenția Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț și a SVSU Tîrgu Neamț.

Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, joi, la orele 11, circulația pe toate drumurile naționale din aria de administrare a Direcției era asigurată, după ce, noaptea trecută, fuseseră instituite restricții de tonaj în mai multe zone.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0