Ecouri Gong: Tinerii actori romaşcani cuceresc ţara

HomeCultural

Ecouri Gong: Tinerii actori romaşcani cuceresc ţara

 

trupa de teatru Gong iunie2016 - 4Trupa de teatru Gong Roman a participat, în perioada 8-11 iunie, la două concursuri naţionale de teatru desfăşurate la Ploieşti şi Petroşani, de unde s-a întors, ca de fiecare dată, cu numeroase premii.

La Petroşani, tinerii actori, coordonaţi de profesor Cătălina Bostan, au participat la cea de-a IV-a ediţie a evenimentului „Festivalul Vostru al Adolescenţilor”, organizat de Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu”, în parteneriat cu Primăria Petroşani şi Consiliul Judeţean. „Un oraş mic, cu un potenţial economic deficitar, dar care sprijină activităţile cultural-artistice, oferindu-le tinerilor liceeni cadrul propice pentru a-şi etala afinităţile artistice. Prestaţiile tinerilor au fost evaluate de un juriu de specialitate, în frunte cu regizorul Radu Nichifor. «Cabaretul cuvintelor», spectacolul cu care am intrat în competiţie, a obţinut trei premii dintr-un total de şapte premii oferite: Vlad Pânzaru – premiul pentru cel mai bun actor într-un rol masculin principal, Alex Marcoschi – premiul pentru cel mai bun actor într-un rol masculin secundar şi Cristina Giosanu – menţiune pentru interpretare”, a precizat profesor Cătălina Bostan.

La Ploieşti, Trupa de Teatru Gong a participat la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului naţional de teatru pentru liceeni „I.L. Caragiale”, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Ploieşti, la care au luat parte şapte trupe de teatru – majoritatea provenind de pe Valea Prahovei. Trupa de teatru Gong a obţinut premiul al doilea pentru spectacolul „Cabaretul cuvintelor”, iar Ana Cojocariu a fost răsplătită cu premiul pentru cea mai bună actriţă.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Vlad Beda, Cristina Giosanu, Vlas Pânzaru, Mădălina Borş, Ana Maria Cojocariu, George Apetrei, Andreea Husaru, Claudia Muscalu, Cosmin Lăpuşneanu şi Alexandru Marcoschi. Regia spectacolului este asigurată de profesorul coordonator – Cătălina Bostan şi Vlad Ianuş, actor, fost membru al trupei Gong. „«Cabaretul cuvintelor» este primul proiect al trupei Gong în această formulă. Lucrăm împreună doar de câteva luni, dar parcă ne cunoaştem de-o viaţă. Dincolo de scenă suntem prieteni, ne împărtăşim nu doar proiectele artistice, ci şi gândurile, ideile, frământările, idealurile, bucuriile”, spune Cătălina Bostan.

Trupa Gong îşi continuă drumul succesului

Pe parcursul a două luni, Trupa de Teatru Gong a participat la cinci festivaluri naţionale de teatru: Sebeş, Suceava, Bucureşti, Petroşani şi Ploieşti, de unde s-a întors cu 12 premii. Nici romaşcanii nu au fost uitaţi în toată această perioadă, tinerii actori oferind mai multe reprezentanţii în oraş. Și, surprizele vor continua: „Nu ne vom opri aici! În această vară, sperăm să oferim romaşcanilor cât mai repede o nouă premieră Gong şi să participăm la alte competiţii de gen. Vrem să aducem bucurie şi culoare în inimile romaşcanilor, credem cu tărie că arta ne poate trezi din banalitatea acestei existenţe. Avem nevoie de aceşti tineri, iar ei au nevoie să fie încurajaţi şi susţinuţi în parcursul lor spre devenire. Ne dorim un spaţiu civilizat şi adecvat pentru o susţinere constantă a spectacolelor noastre, cu toţii avem datoria să susţinem talentele şi să încurajăm dezvoltarea abilităţilor artistice şi a inteligenţei emoţionale de la vârste cât mai fragede. Prin efortul conjugat al întregii comunităţi vom reuşi! Hai să ne croim o existenţă mai frumoasă, mai bogată, pentru că arta reprezintă singura măsură a altruismului omenesc”, este îndemnul făcut de toţi iubitorii de frumos, membrii Trupei de teatru Gong.

trupa de teatru Gong iunie2016 - 4

trupa de teatru Gong iunie2016 - 5

trupa de teatru Gong iunie2016 - 3

trupa de teatru Gong iunie2016 - 1

trupa de teatru Gong iunie2016 - 2

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0