Home

Echipa Vasilicăi Lazăr, ca și calificată la turneul semifinal

Echipa de handbal, junioare III, a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de profesorii Vasilica și Viorel Lazăr, a făcut pasul decisiv către calificarea la turneul semifinal, după ce a câștigat trei dintre cele patru partide disputate în turneul de la Iași, din perioada 15-17 februarie, al treilea din cadrul grupei A a campionatului național rezervat grupei de vârstă menționată.


 

LPS Roman a înregistrat următoarele rezultate: 23-29 (8-15) cu LPS Vaslui, 28-11 (16-2) cu LPS Suceava, 31-18 (11-9) cu LPS Botoșani și 17-16 cu LPS Iași. Ca urmare, LPS Roman și-a consolidat poziția a doua în seria A, distanțându-se de a treia clasată. La turneele semifinale se vor califica primele două echipe din fiecare serie.

Cel mai important meci al turneului pentru formația romașcană a fost ultimul, cu LPS Iași, în care echipa gazdă spera să obțină victoria pentru a reintra în cărțile calificării în faza următoare. Elevele Vasilicăi Lazăr s-au mobilizat exemplar și au reușit să învingă prin golul marcat, în ultimul minut, de Pristavița.

A fost foarte greu acest ultim meci, miza fiind una mare. Acum pot spune că, teoretic și practic, suntem calificate la turneul semifinal și felicit fetele pentru jocul foarte bun făcut. Acum ele au ascendent asupra echipei din Iași, dar și un moral foarte bun. A câștigat cine a avut nervii mai tari pe final, deși noi am condus și la trei goluri diferență. Din lot ne-au lipsit câteva jucătoare, care au participa la olimpiadele școlare„, a declarat Vasilica Lazăr (foto).

Următorul turneu din grupa A va avea loc în perioada 22-24 martie la Botoșani.

Podiumul seriei A este următorul: 1. Vaslui – 24 p, 2. Roman – 18 p, 3. Iași – 12 p.

 

Patru jucătoare la lotul național

 

Lotul echipei de junioare III de la LPS Roman este format din: Ștefania Nichita, Silvia Galavan, Alina Păduraru (portari), Ana Maria Pristavița, Roxana Lupescu, Andra Simionaș, Bianca Chiriac, Anca Grigoriu, Emanuela Antăluț, Carina Tamaș, Georgiana Căutișanu, Diana Onișor, Grațiela Boloca, Lavinia Grudinschi, Alexandra Ruș, Luiza Lucaci, Cristina Cimpoieșu, Roxana Lucaci, Elena Văduva.

Ana Maria Pristavița și Roxana Lupescu sunt componente de bază ale lotului național al României, iar Ștefania Nichita și Anca Grigoriu fac parte din lotul lărgit al naționalei, la grupa de vârstă 1998-1999.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0