Prima paginăSport

Echipa navetistă a lui Ioan Holban a bătut tot la Buhuși

Dimensiune text

Handbalistele junioare II de la Liceul cu Program Sportiv Roman au cîștigat toate cele patru meciuri disputate în turneul de la Buhuși, din cadrul campionatului național.

 

 

Handbalistele junioare II de la Liceul cu Program Sportiv Roman au arătat, cu prilejul turneului de la Buhuși, din cadrul campionatului național, că locul secund în seria B nu este chiar cel care li se potrivește. Echipa pregătită de antrenorul Ioan Holban a cîștigat toate cele patru meciuri disputate în turneul al patrulea, penultimul, al grupei din care face parte, dar rămîne în continuare pe poziția a doua a clasamentului din cauza unui meci, dintr-un turneu anterior, pierdut la masa verde. Oricum, echipa romașcană este ca și calificată la turneele semifinale, chiar dacă nu va fi pe locul I nici după turneul, ultimul din grupă, pe care îl va organiza în luna aprilie. Urcarea pe prima treaptă presupune ca, în turneul de la Roman, echipa gazdă să cîștige toate cele patru meciuri, iar lidera de acum, CSȘ Tîrgu Neamț, să piardă mai mult de un joc.

Revenind la turneul de la Buhuși, desfășurat în perioada LPS Roman a învins clar în partidele disputate, rezultatele fiind următoarele: 26-18 cu CSȘ Bacău, 29-20 cu LPS Piatra Neamț, 29-22 cu HC Buhuși, 26-23 cu CSȘ Tîrgu Neamț. Celelalte rezultate: Piatra Neamț – Buhuși 21-20, Tîrgu Neamț – Bacău 32-20, P. Neamț – Tg. Neamț 14-46, Tg. Neamț – Buhuși 33-15, Bacău – P. Neamț 36-12, Buhuși – Bacău 18-23.

În derby-ul grupei B, poarta LPS Roman, învingătoarea liderei, a fost apărată de Ivanov și Suceu. Golurile au fost înscrise de Vartic (12), Roșca (5), Lița (4), Lungu (3), Ene (1) și Balint (1).

Lotul romașcan este format din: Diana Ivanov, Anca Suceu, Corina Martin (portari) – Anca Oancea, Diana Căruntu, Ana Lungu, Loredana Vartic, Bianca Ene, Ștefania Bălăceanu, Iosefina Balint, Rebeca Roșca, Elena Liță, Alina Dima, Cosmina Vasiliu, Ramona Sandu, Ana Maria Cazacu, Diana Bostan, Anca Marian, Georgiana Roiu și Nadia Bercuță. Oancea, Vartic și Balint se vor reîntoarce luni, 6 februarie, la Centrul Național de Excelență de la Rîmnicu Vîlcea. Cele trei junioare vor face deplasarea la Rîmnicu Vîlcea în autocarul care va duce lotul HCM Roman pentru meciul cu campioana României, din prima etapă a returului Ligii Naționale de handbal.

Altfel, lotul LPS Roman a făcut zilnic (vineri, sîmbătă și duminică) naveta la Buhuși.

A fost un turneu bun, încheiat cu o victorie în fața liderei. Sînt copii foarte buni, care pot ajunge să joace la HCM Roman sau la alt club din Liga Națională. S-au mobilizat, au valoare. La acest turneu s-au remarcat Vartic, Ivanov, Liță și Roșca. Din nefericire, situația financiară nu ne-a permis să stăm la Buhuși în perioada turneului, astfel că am făcut naveta, zilnic. Nu contează dacă ai echipă, contează dacă ai bani„, a afirmat antrenorul Ioan Holban.

 

 

Clasament

1. Tg. Neamț – 26 p, 2. Roman – 23, 3. Bacău – 19, 4. Buhuși – 5, 5. P. Neamț – 5.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0