Home

Echipa LPS Roman s-a calificat la zonalele Olimpiadei Școlare

Echipa de handbal feminin a Liceului cu Program Sportiv Roman a câștigat, 23-19, cu LPS Piatra Neamț, disputa finală din faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, de la Târgu Neamț, calificându-se, cu acestă ocazie, în faza zonală a competiției.

 

 

„A fost un joc destul de greu, mai greu decât ne-am așteptat, probabil și din cauza mizei. Ne-a fost greu și din cauza condițiilor din sala de sport a Colegiului «Ștefan cel Mare». Ne-a fost frig, suprafața a fost alunecoasă, din cauza condensului, apoi ne-a fost frică de accidentări. Ceea ce mă încântă este că fetele muncesc foarte mult la antrenamente. Urmăresc și studiază meciurile anterioare, înregistrate. Le văd că își dau silința. Școala, la rândul ei, le sprijină. În continuare, obiectivul principal este să nu ne accidentăm. Să nu alergăm după rezultate și să uităm să promovăm, să creștem sportive de valoare, care să ajungă la seniori. Dacă vor ieși rezultatele, atunci să fim bucuroși să luăm cireașa de pe tort”, a spus Vasilica Lazăr (foto), antrenor al echipei LPS Roman, calificată în faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Lotul romașcan al Vasilicăi Lazăr este format din: Silvia Galavan, Ștefania Nechita, Ana Pristăvița, Anca Grigoriu, Lavinia Grudinschi, Roxana Lupescu, Georgiana Căutișanu, Bianca Chiriac, Andra Simionaș, Cristina Cimpoeșu, Alexandra Rusu, Diana Onișor, Carina Tamaș, Emanuela Antăluț și Alina Văduva.

Faza zonală va avea loc în luna aprilie, la Vaslui, cu participarea a șase echipe din zona Moldova, din Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui. Una dintre ele va accede la turneul final național.

Ana Pristăvița, Anca Grigoriu, Lavinia Grudinschi și Roxana Lupescu vor participa la o selecție pentru lotul național, la categoria de vârstă juniori III.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0