Prima paginăSport

Echipa de handbal CSM Roman și-a prezentat lotul și obiectivele pentru noul sezon

Echipa de handbal CSM Roman și-a prezentat lotul și obiectivele pentru noul sezon

Dimensiune text

 

Joi, 13 iulie, la Sala Sporturilor din Roman a fost organizată o conferință de presă în care a fost prezentat noul antrenor al echipei de handbal feminin CSM Roman, câteva dintre noile achiziții care vor evolua pentru echipa din Roman, precum și obiectivele echipei pentru noul sezon competițional. Alături de primarul Lucian Micu au fost prezenți noul antrenor al CSM Roman, Constantin Ștefan, Carmen Stoleru, căpitanul CSM Roman, extrema dreaptă Ana Maria Simion, interul Ana Miriam De Soussa și pivotul Teja Ferfolja.

Lotul echipei s-a reunit miercuri, 12 iulie, iar obiectivul general al noului sezon competițional este clasarea în primele cinci poziții, însă primarul Lucian Micu a subliniat că scopul principal este o nouă calificare directă în cupele europene, fără nevoia de a mai apela la wildcard-ul ce permite echipelor foarte bune să solicite acceptul de participare.

 

„O echipă competitivă, profesionistă, care își dorește rezultate bune și performanță”

Antrenorul Constantin Ștefan este născut în 1968, în București. Constantin Ștefan a antrenat echipele de handbal masculin HC Odorheiu Secuiesc, HCM Constanța, U Cluj, Poli Timișoara și Dinamo. A fost campion național cu Dinamo și HCM Constanța, a evoluat și în Liga Campionilor cu cele două echipe. Cu Dinamo a ajuns până în semifinalele Cupei EHF, iar cu echipa din Odorhei a evuluat în Challenge Cup. În handbalul feminin a fost, din 2015, antrenorul echipei HCM Râmnicu Vâlcea.

„Este un nou început pentru mine, o nouă provocare. Mi-a plăcut proiectul celor de la Roman, am discutat foarte mult cu domnul primar până să iau hotărârea de a semna un contract. Sunt bucuros că sunt aici, am venit cu gânduri mărețe, cu gânduri bune, sper ca echipa să se comporte așa cum îmi doresc, adică o echipă competitivă, profesionistă, care își dorește rezultate bune și performanță și, nu în ultimul rând, să poată aduce cât mai multă lume la sală să ne susțină. Sigur că și pentru CSM Roman este un nou început, pentru că au plecat jucătoare și au venit jucătoare noi. Sperăm ca lotul să se omogenizeze cât mai repede, pentru că și în acest an competițional o să jucăm pe trei fronturi – campionat, Cupa României și Cupa EHF. Sper ca jucătoarele noi să se integreze cât mai bine, o avem pe Carmen Stoleru care este o jucătoare experimentată și de mulți ani la echipă, care va face legătura între jucătoarele noi și cele care au rămas în continuare. Atmosfera este bună, de început, avem toate condițiile puse la dispoziție pentru a încerca să ne acomodăm și să ne cunoaștem cât mai repede”, a declarat antrenorul Constantin Ștefan.

„În ceea ce îl privește pe domnul antrenor secund Viorel Lazăr, din cauza problemelor medicale pe care le are, am luat de comun acord decizia de a întrerupe colaborarea pentru acest sezon – sau pentru perioada de care este nevoie pentru a-și rezolva problemele medicale”, a precizat primarul Lucian Micu.

„Ne dorim performanță”

Pentru sezonul competițional 2017-2018, cinci noi jucătoare au încheiat contract cu Club Sportiv Municipal, dintre care Ana Miriam De Soussa și Teja Ferfolja sunt aduse de la echipe străine. Ferfolja este de origine slovenă și a evoluat în Elveția, în timp ce De Soussa este de origine portugheză și a evoluat la echipe din Franța. Clubul poartă tratative cu alte două jucătoare.

„E un nou început pentru echipa CSM Roman și pentru noi, cele vechi care au rămas la această echipă. Ne dorim performanță, asta cred eu că ne lipsește în momentul de față. Sperăm să avem o colaborare foarte bună cu domnul antrenor, îmi doresc foarte mult ca fetele nou venite să se integreze cât mai repede și eu cred că deja s-au integrat foarte bine, avem grijă să se simtă bine și să avem o atmosferă plăcută”, a afirmat căpitanul Carmen Stoleru.

„Mă bucur să fac parte din acest lot începând din campionatul acesta, o echipă cu pretenții, care de fiecare dată se bate pentru un loc cât mai bun în campionat pentru calificarea în cupele europene. Sper că vom face o figură bună anul acesta și cu siguranță vom da tot ce avem mai bun din noi. Sper să fie bine, ne vom face datoria așa cum trebuie”, a afirmat Ana Maria Simion.

„Provin dintr-un handbal cu experiență și îmi doresc să pun această experiență – alături de celelalte fete – în sprijinul acestei echipe. Atmosfera este bună aici, încă de ieri, de când m-am prezentat pentru prima dată la lot”, a afirmat portugheza Ana Miriam De Soussa. „Vin din Slovenia, am jucat în trecut în campionatul Elveției și am dorit să schimb țara, să învăț despre o altă cultură și să joc un handbal nou. Așa cum am văzut încă de ieri de când am ajuns, sper ca totul să fie în regulă, fetele, domnul antrenor și conducerea clubului m-au primit foarte bine. Aștept cu nerăbdare să văd cum vom juca în acest sezon”, a afirmat slovena Teja Ferfolja.

Componența lotului de handbal feminin CSM Roman pentru ediția de campionat 2017-2018 este următoarea: Viktoriia Tymoshenkova (portar), Ludmila Tereza Pîslaru (fostă Tamaș) (portar), Andreea Polocoșer (portar), Ana Maria Simion (extremă dreapta), Oana Chitacu (extremă dreapta), Jasna Boljevic (fostă Toskovic) (inter), Ana Miriam De Soussa (inter/centru), Alexandra Iovănescu (pivot), Greta Ionela Simion (fostă Dinu) (pivot), Teja Ferfolja (inter/pivot), Carmen Dumitrița Stoleru (inter/centru), Loredana Vartic (centru), Ana Maria Popa (fostă Iuganu) (extremă stânga), Lăcrămioara Cîlici (extremă stânga). Clubul este în discuții cu Anca Polocoșer (inter) și Mihaela Stănciulescu (inter).

„Avem nevoie să ne formăm un nou stil de joc”

Programul de pregătire al echipei pentru perioada următoare va fi împărțit în trei etape: pregătire fizică generală, pregătire tehnică specifică, apoi jocuri de verificare, fiind planificate meciuri cu Rapid București, turneu la Bistrița, turneul Roman Vodă Mușat de la Roman, apoi un turneu la Cisnădie. „Avem nevoie de meciuri multe, să rulăm tot lotul, să obținem identitatea echipei, să ne formăm un nou stil de joc, care va fi un joc în viteză, cu o apărare agresivă și cu un atac pozițional cât mai elaborat”, a precizat antrenorul Constantin Ștefan.

Ediția 2017-2018 a Ligii Naționale de handbal feminin va debuta pe 6 septembrie, în care echipa CSM Roman va evolua pe teren propriu împotriva HC Zalău. Apoi, CSM Roman va evolua în primul tur preliminar al Cupei EHF -, pentru care a primit un wildcard în acest sezon -, turul pe 9/10 septembrie, returul pe 16/17 septembrie, tragerea la sorți urmând a avea loc marți, 18 iulie, acolo unde va avea ca posibili adversari echipe din: Grecia, Olanda, Italia, Portugalia, Belarus, Belgia, Kosovo, Bosnia, Cipru, Azerbaidjan, Elveția, Polonia sau Israel.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0