Prima paginăEconomie

E.ON România: Liberalizarea pieței gazelor naturale – 5 recomandări pentru a alege o ofertă de încredere

E.ON România: Liberalizarea pieței gazelor naturale – 5 recomandări pentru a alege o ofertă de încredere

Dimensiune text

 

Odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale de la 1 iulie, orice consumator casnic are dreptul să îşi schimbe furnizorul prin alegerea unei oferte din piața liberă. În acelaşi timp, consumatorul are şi dreptul la o informare corectă pentru a alege oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.

Care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când analizați oferta primita din partea unui furnizor?

 1. Citiți cu atenţie conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie;
 2. Nu semnați nimic dacă lipsesc informații (prețuri transparente cu toate componentele incluse, termene de plată, valori taxă de reziliere etc.) sau există câmpuri necompletate;
 3. Atunci când comparați ofertele furnizorilor, întotdeauna să fiți atenți la prețurile de furnizare publicate, durata ofertei și condițiile în care prețurile din oferte pot fi modificate;
 4. Verificați dacă oferta include accesul la servicii conexe, cum ar fi centre de relații clienți, portal online și aplicații mobile pentru a vă gestiona consumul și facturile, dacă aceste facilități sunt importante pentru voi;
 5. Fiți atenți și la capacitatea operaţională și financiară a furnizorului – este cea mai importantă calitate pentru a fi siguri că livrarea gazelor naturale este asigurată.

Reamintim că furnizarea gazelor naturale pentru clienții E.ON este garantată și după 1 iulie, în baza contractelor existente, în cazul în care aceștia nu optează până la finalul lunii iunie pentru una din ofertele din piața liberă.

Pentru a fi la curent cu oferta E.ON, puteți consulta site-ul www.eon.ro sau puteți contacta compania prin e-mail la serviciiclienti@eon-romania.ro ori telefonic la 0800 800 366 / 0800 800 900 (numere gratuite, apelabile din orice rețea).

Pentru mai multe informații despre piața de energie, inclusiv despre liberalizarea pieței gazelor naturale, puteți consulta site-ul https://despre-energie.ro .

Despre-energie.ro, platforma online care vorbește pe înțelesul consumatorilor

Platforma Despre-energie.ro, un proiect susținut de companiile E.ON și Delgaz Grid, a fost lansată luni, 29 iunie, cu obiectivul de a deveni una dintre principalele surse de informare a consumatorilor de electricitate și gaze în ceea ce privește piața de energie și de explicare a celor mai importante repere de pe traseul interacțiunilor lor cu companiile din sector.

Citește și:   275 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

Energia reprezintă un domeniu complex, într-o evoluție continuă și tot ce se întâmplă în cadrul acestor transformări are o legătură directă cu consumatorii. Înțelegerea nevoilor și așteptărilor lor legate, printre altele, de furnizorii și distribuitorii de energie electrică și gaze reprezintă, fără îndoială, una dintre provocările majore ale momentului, dat fiind și nivelul destul de precar de informare cu privire la piața de energie și la mecanismele care o guvernează.

Consumatorii au nevoie să înțeleagă, de exemplu, ce înseamnă pentru ei liberalizarea pieței, cum pot evolua prețurile și de ce, cum pot să își schimbe furnizorul și ce trebuie să facă pentru asta, cum pot să își producă singuri energia și multe altele. De aceea, pe lângă materialele explicative pe aceste teme, într-o secțiune specială experții noștri vor răspunde întrebărilor adresate direct de către vizitatorii site-ului cărora le vor explica fenomenele pieței, pe înțelesul tuturor.

Despre-energie.ro va aborda și subiecte de strictă actualitate, prin intermediul unei secțiuni de știri zilnice. Reputați specialiști ai pieței de energie din România vor contribui la acest demers de explicare a fenomenelor și tendințelor din acest sector dinamic, într-o secțiune dedicată opiniilor și comentariilor.

De asemenea, cei interesați vor găsi aici o selecție a legilor și reglementărilor importante, care va fi actualizată permanent, așa încât să fie la curent cu toate deciziile care îi vizează, dar mai ales să știe care le sunt drepturile de consumator, dar și obligațiile.

Noua platformă își propune, așadar, să contribuie la formarea unei imagini cât mai clare și complete a sectorului energetic din România, fiind vizată o dezvoltare graduală care va ține cont de feedback-ul primit de la cititori, astfel încât utilitatea și relevanța sa să fie cât mai ridicate.

E.ON România
Comunicat de presă

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0