HomeRoman

„Durul” de la „Master Chef” gătește la Roman

Chef Cătălin Scărlătescu (foto), unul dintre cei trei jurați ai show-ului „Master Chef”, va fi prezent la Roman, pe 29 și 30 mai. Cătălin Scărlătescu este invitatul special al festivităților organizate la complexul Mariko Inn, cu prilejul aniversării a opt ani de la înființare.

 

 

Celebrul chef va găti în bucătăria restaurantului romașcan și va sta de vorbă cu romașcanii prezenți în restaurant. „Noi am marcat fiecare aniversare a înființării restaurantului nostru printr-un eveniment special, la care am avut diverși invitați, de obicei din sfera artistică. Pentru acest an, am dorit să fie altceva și, așa, am ajuns la chef Cătălin Scărlătescu, pentru care am o simpatie deosebită. A acceptat invitația fără să pună condiții speciale sau să aibă cerințe speciale. Am apreciat în mod deosebit profesionalismul său, pentru că ne-a cerut o listă cu meniul pe care noi îl pregătim în mod obișnuit, o listă cu materiile prime pe care le avem în stoc, fotografii din interiorul bucătăriei și, chiar, ne-a întrebat de tipurile de farfurii pe care le avem în dotare și de dimensiunile acestora. Urmează ca, de comun acord, să stabilim un meniu pe care îl va găti dumnealui”, a spus Andreea Neculai, care se ocupă de organizarea evenimentului. Toți cei care vor trece pragul restaurantului în cele două zile vor avea posibilitatea de a alege între preparate din meniul obișnuit al restaurantului și preparate pregătire de chef Cătălin Scărlătescu.

chef2Chef Cătălin Scărlătescu este unul din cei trei jurați ai show-ului Master Chef. Cătălin gătește din 1989, iar pasiunea pentru bucătărie a moștenit-o, cei din familia sa lucrând fie în turism, fie ca bucătari, ospătari sau șefi de unitate. A urmat cursuri de bucătar în țară, iar după Revoluție a plecat în Germania. Spune că nu s-a apucat de gătit, ci el și bucătăria s-au întâlnit. „Totul a început foarte natural și normal, de la spălatul oalelor, al podelelor, am cărat saci cu ceapă, am pus murături toamna (tone) și am curățat cartofi, foarte mulți cartofi! Am avut șansa să întâlnesc și să muncesc alături de un mare bucătar în Köln, numele lui Fillipo Nissi rezistă de 40 de ani în domeniu la cel mai înalt nivel. Câți nu ar visa să ajungă la performanța asta?! De la el am primit primul și cel mai valoros sfat: «dacă vrei să ajungi bucătar, să fii interesat, în primul rând, de muncă, pentru că partea materială vine de la sine când faci un lucru bun»”, povestea Cătălin Scărlătescu la începutul primului sezon al show-ului. A făcut cursuri cu Carl Haihausen, în 2001, apoi s-a întors în țară. Printre vedetele pe care le-a impresionat se numără și Puff Daddy.

[sam id=”3″ codes=”true”]