Durere în şold în timpul mersului şi la urcatul treptelor? Coxartroza e problema!

HomeSanatate

Durere în şold în timpul mersului şi la urcatul treptelor? Coxartroza e problema!

 

NeoKinetic 04 07 Durere de sold1Părinţi, bunici sau cunoscuţi se confruntă tot mai des cu durerile de şold. Din ce cauză şi cum reuşim să facem faţă acestor dureri, ne explică fiziokinetoterapeutul Cristina Bivol.

„Majoritatea durerilor de şold au la bază artroza, fie ea ca principală afecţiune la pacienţii vârstnici, fie secundară unei alte afecţiuni.

Coxartroza (reumatismul degenerativ al şoldului) apare din ce în ce mai frecvent, afectând 10% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 ani.

Factorii biomecanici au un rol foarte important în apariţia bolii deoarece articulaţia şoldului suportă presiuni mari.

Durere în timpul mersului şi la urcatul treptelor, redoare articulară, limitarea progresivă a mişcărilor? Acestea sunt principalele simptome ale coxartrozei.

Dimineaţa, dar şi după o perioadă de inactivitate se poate simţi „blocarea” sau înţepenirea articulaţiei, senzaţie care dispare după câteva mişcări.

De asemenea, pacientul poate resimţi durere la nivelul coapsei, fesei şi poate percepe apariţia cracmentelor (pocnituri) la nivelul şoldului.

Ce trebuie să ştim despre tratarea acestei afecţiuni?

Terapia începe, unde este cazul, cu scăderea ponderală pentru a reduce încărcarea articulaţiei.

Se recomandă reducerea mersului pe jos. Este indicată practicarea exerciţiilor specifice sub supravegherea unui kinetoterapeut. Acestea vizează întărirea musculaturii şi creşterea mobilităţii articulare.

În tratamentul coxartrozelor se utilizează terapia laser, gimnastica medicală şi terapia cu ultrasunete.

Indiferent de stadiul afecţiunii, pacientul trebuie să ştie că tratamentul de recuperare este stabilit de un specialist, în funcţie de particularităţi şi este diferit de la persoană la persoană.”

Cristina Andreea Bivol – Fiziokinetoterapeut în cadrul NeoKINETIC (str. Cuza Vodă, bl. 6A, Roman, Neamţ, tel. 0333 108 388)

 

Comentarii

WORDPRESS: 0