HomeActualitateRoman

După zece ani, „mingea” din Favorit va avea o destinaţie

Ștefan Levărdă vrea, în câteva luni, să dea o utilitate „mingii” din cartierul Favorit. Inedita construcţie a început în urmă cu zece ani și i-a adus omului de afaceri pagubă de sute de mii de lei.

„Mingea” din Favorit, o construcţie aparte, cu o arhitectură care a făcut-o celebră printre romașcani, dar și pentru conducătorii auto care tranzitează municipiul Roman, va avea o destinaţie clară. Ștefan Levărdă, patronul SC Horia Select SRL, este cel care a demarat lucrările, în urmă cu zece ani, şi susţine că, în două săptămâni, va avea un răspuns în cazul negocierilor pe care le poartă cu reprezentanţii a două firme multinaţionale pentru a prelua o franciză.

„Voi mai purta discuţii, la sfârşitul săptămânii viitoare, şi eu cred că, la vară, această construcţie va avea ceva de oferit romaşcanilor. Din păcate, investiţia pe care am demarat-o eu s-a lovit de neseriozitatea unor firme de construcţii. O firmă din Roman cu care am vrut să lucrez a intrat în faliment. Am apelat la o altă firmă, din Piatra Neamţ, dar mi-a tras ţeapă şi m-am judecat cu firma respectivă, care, după ce mi-a luat banii, nu a făcut decât o parte din lucrare, de o valoare mult mai mică. Tribunalul Neamţ mi-a dat dreptate şi a dispus că trebuie să primesc peste 170.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, de la respectiva societate comercială, dar decizia nu este irevocabilă. Apoi, o altă problemă am avut-o cu firma care mi-a furnizat geamurile. Sunt ferestre cu sticlă antiefracţie, aduse din America. Firma care mi-a furnizat şi mi-a montat primele geamuri este aceeaşi care a montat şi ferestrele de la Judecătoria Roman, am considerat că este serioasă. Dar, după ce mi-a livrat o parte din marfă, societatea a intrat în insolvenţă şi nu ştiu dacă voi mai recupera cei 600.000 de lei pe care i-am plătit. Lucrările le-am terminat cu alte firme, care au lucrat foarte bine”, a afirmat Ștefan Levărdă.

Epopeea „mingii” de la Favorit a început în anul aprilie 2004, atunci când Primăria Roman a emis prima autorizaţie de construire. A doua autorizaţie de construire a fost emisă în 2008 şi a fost prelungită  în 2010, până în 2012. Ștefan Levărdă a vrut să preia franciză de la McDonald’s, dar acest lucru nu s-a întâmplat, din cauză că lucrările imobilului de la intrarea în Roman nu au fost terminate la timp.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Liviu 10 ani ago

    Cred ca altceva decat o firma de pariuri sportive nu s-ar incadra in arhitectura constructiei. Sau, cel mai bine sa fie demolata. E o hidosenie cum rar intalnesti.

  • Nu e constructia o asa hidosenie, pe cat sunt blocurile si spatiul din jurul ei…

  • DINU 10 ani ago

    O CASA DE TOLERANTA AR FI EXTRAORDINAR PENTRU ROMASCANII IUBITORI DE FEMEI.