Prima paginăActualitate

După ani de pribegie, Clubul Copiilor se mută în casa sa

După ani de pribegie, Clubul Copiilor se mută în casa sa

Dimensiune text

 

clubul copiilorAu trecut mulţi ani de când s-a început construirea unui sediu pentru Clubul Copiilor Roman, s-au stopat şi reluat lucrările de zeci de ori, dar începe să se vadă luminiţa de la capătul tunelului. Exact ca la corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, aproape gata, şi lucrările la noul sediu al Clubului Copiilor se apropie de final.

Clădirea aparţinea Consiliului Local Roman, dar s-a decis, cu acordul consilierilor, ca imobilul şi terenul să ajungă sub tutela Inspectoratului Școlar Judeţean. Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens a fost publicat luni, 1 august, de Ministerul Educaţiei, acesta urmând să ajungă pe masa Executivului într-una din următoarele şedinţe. Astfel, pentru plata lucrărilor nu vor mai exista probleme, sumele venind de la Ministerul Educaţiei.

Directorul Clubului Copiilor, Ilie Boloca, este optimist că, până la finele anului, profesorii şi cei peste 1.000 de elevi vor avea un spaţiu al lor pentru desfăşurarea activităţilor.

„Lucrările sunt gata în proporţie de 80%. Sălile de clasă sunt gata, văruite cu alb, dar mai trebuie pus parchetul. Probleme au fost la curtea interioară, unde era prevăzut un perete-cortină, costisitor şi greu de realizat, dar, când am venit eu director, am modificat proiectul şi am continuat cu un perete de zidărie, acesta fiind gata acum. Mai trebuie efectuate unele lucrări pe partea de curte, plus sistematizare, pe trotuare. Nu cred că putem începe anul şcolar aici, dar, până la finele anului, am încredere că lucrarea va fi gata şi vom fi mutaţi”, a declarat directorul Ilie Boloca.

Lucrările sunt efectuate de o firmă din Roman, cheltuindu-se până în acest moment mai mult de 1,7 milioane de lei, în mai bine de zece ani. Conducerea Clubului este optimistă că firma va executa lucrările şi că, în acelaşi timp, Ministerul Educaţiei îşi va achita partea de contribuţie.

Ca urmare a retrocedării imobilului în care a funcţionat Clubul Copiilor Roman către Biserica Armenească, din anul 2008, acesta funcţionează în condiţii improprii, fiind găzduit la etajul I al unui imobil care aparţine Școlii Gimnaziale „Roman Muşat” din Municipiul Roman. Clubul Copiilor Roman este frecventat de 1.008 copii care îşi desfăşoară activitate extraşcolară în cadrul a opt cercuri.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0