Prima paginăActualitate

Duminică va avea loc o nouă ediție a Loteriei Bonurilor

Dimensiune text

Va fi prima ediţie a loteriei din acest an şi vor participa bonurile fiscale emise în luna decembrie 2015.

Loteria Bonurilor Fiscale va fi organizată şi în anul 2016, întrucât vizează creşterea gradului de conformare voluntară a operatorilor economici, prin implicarea cetăţenilor. Prima extragere din noul an va avea loc pe 17 ianuarie, fiind luate în calcul bonurile fiscale emise în luna decembrie a anului 2015.
Potrivit Ministerului Finanţelor, încasările la bugetul statului au crescut în primele nouă luni cu 11,95%, evoluţie care a fost influenţată pozitiv, într-o oarecare măsură, şi de Loteria Bonurilor Fiscale.
Potrivit Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale, la extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii. În plus, extragerea se realizează în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară. Astfel, prima extragere din 2016 va avea loc duminică, 17 ianuarie, iar bonurile fiscale participante sunt cele emise în luna decembrie a anului 2015.

În ultima lună din anul trecut au avut loc două extrageri în cadrul loteriei bonurilor: cea lunară şi o extragere ocazională, în perioada sărbătorilor de iarnă. Câştigătoare au fost desemnate bonurile fiscale în valoare de 766 de lei, emise în data de 12 octombrie 2015, în cazul extragerii ocazionale, şi bonurile în valoare de 538 lei, din 28 noiembrie 2015, în cazul extragerii lunare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0