HomeNeamt

Duel verbal între Tărâţă şi Pruteanu

Vineri au fost numiţi în funcţie noii consilieri judeţeni. Fostul şi actualul preşedinte al CJ Neamţ s-au contrat chiar la şedinţa de numire a noului for legislativ judeţean. Tema disputei a fost datoria pe care o are CJ Neamţ.

 

Vineri, începînd cu ora 10.00, noii consilieri judeţeni au primit certificatele prin care li s-a confirmat calitatea de aleşi ai judeţului.
La eveniment au participat preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Neamț, judecător Cristina Marazliu, locțiitorul președintelui BEJ Neamț, judecător Iulian Mitrofan, subprefectul judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, precum şi cei direct vizaţi de învestire.

Conform legii, certificatul de consilier judeţean a fost acordat tuturor celor nominalizaţi după distribuirea mandatelor. Astfel, au primit acest certificat Gheorghe Ștefan, Laurenţiu Leoreanu, Dorinel Ursărescu, dar şi Viorel Stan. Nici unul dintre cei patru nu va activa, însă, în calitatea de consilier judeţean. Gheorghe Ștefan a cîştigat al treilea mandat ca primarul al municipiului Piatra Neamţ, Laurenţiu Leoreanu a fost ales primar de romaşcani pentru încă patru ani, Dorinel Ursărescu este şeful Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI), iar Viorel Stan este noul inspector general al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

După ce toate certificatele au fost oferite, noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ şi-a îndemnat colegii la muncă. „Este momentul să trecem la treabă, este momentul să privim cu toată deschiderea, cu toată transparenţa. Eu mă voi declara învingător atunci cînd voi duce la îndeplinire ceea ce am promis în campania electorală. Vremurile sînt deosebit de dure, responsabilitatea este enormă, lumea aşteaptă foarte multe de la noi şi este normal să aştepte. Preluarea situaţiei se va face pe baza unor lucruri clare, după un audit complet, pentru că vrem să lucrăm cu transparenţă„, a afirmat Culiţă Tărâţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a vorbit şi despre datoriile pe care le are acum instituţia pe care tocmai a preluat-o. „Consiliul Judeţean are datorii foarte mari. După calculele mele, datoriile se cifrează în jurul sumei de cinci – şase sute de miliarde de lei vechi. Dar, împreună cu dumneavoastră, vom rezolva problemele cu care se confruntă judeţul. Știţi foarte bine că vin din economia reală şi nu-mi plac vorbele goale. Vom lucra acolo unde trebuie şi, cu acceptul dumneavoastră, cu sfaturile dumneavoastră, vom găsi căile cele mai bune pentru rezolvarea problemelor„, a mai spus Culiţă Tărâţă.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, l-a lăsat pe înlocuitorul său să termine discursul, după care a făcut o precizare. „Cît am fost eu preşedinte al Consiliului Judeţean, nu am împrumutat nici un leu. Sînt împrumuturi care au fost făcute anterior mandatului meu, iar banii au fost utilizaţi pentru infrastructura judeţului. Se vorbeşte de transparenţă şi de un audit. Eu zic să fie două sau trei audite, pentru că nu avem nimic de ascuns„, a declarat Vasile Pruteanu, acum consilier judeţean din partea USL.

Fostul preşedinte a mai spus că în judeţ promisiunile se vor îndeplini, întrucît consilierii USL sînt sprijiniţi de premierul Victor Ponta. Vasile Pruteanu a nominalizat şi două investiţii care se vor realiza: drumul naţional DN 15D, Roman – Piatra Neamţ, şi drumul naţional DN15, Piatra Neamţ – Bacău.

Comentarii

WORDPRESS: 0