Home

Duel românesc în Cupa EHF: HCM Roman va întâlni Corona Braşov în optimi

Marţi, 24 noiembrie, la Viena a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor contând pentru optimile Cupei EHF la handbal feminin. Sorţii au decis ca adversara HCM Roman să fie chiar cealaltă echipă din România care s-a calificat în optimi, Corona Braşov.

HCM Roman a făcut parte din urna capilor de serie la tragerea la sorţi de marţi şi a evitat, astfel, adversari mai puternici precum Randers HK din Danemarca, HC Leipzig din Germania sau Dinamo-Sinara din Rusia.

Meciurile vor avea loc pe 9/10 ianuarie, turul, la Roman, şi pe 16/17 ianuarie, returul, la Braşov. Interesant este că, imediat după meciurile din Cupa EHF, cele două echipe se vor întâlni şi în campionatul Ligii Naţionale, în etapa a 16-a, în jurul datei de 23 ianuarie.

În turul anterior, Corona Braşov a trecut de echipa poloneză Pogon Baltica Szczecin, cu 24-24, 24-20.

Ultima întâlnire dintre HCM Roman şi Corona Braşov a avut loc în 6 septembrie, în etapa a 3-a a Ligii Naţionale, la Braşov, atunci când Corona s-a impus la limită, 24-23 (la pauză 12-12). În acest moment, HCM Roman (locul 4, 23 de puncte) şi Corona Braşov sunt vecine de clasament (locul 5, 22 de puncte). În sezonul trecut, întâlnirile directe au fost în favoarea Coronei: 22-22 la Roman, în tur, în etapa a 6-a, şi 22-15 pentru Corona, la Braşov, în retur, în etapa a 19-a. Cele două echipe s-a întâlnit şi în play-off-ul Ligii Naţionale, în disputa pentru locul al treilea, Corona învingând de două ori: 24-22 şi 26-25.

„E o tragere la sorţi bună pentru noi din punct de vedere financiar, pentru că nu vom avea o deplasare lungă în Europa. Va fi importantă, la momentul jocurilor, mobilizarea jucătoarelor, cred că acesta va fi factorul determinant în cele două partide”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

În cadrul optimilor Cupei EHF se vor mai disputa partidele: TuS Metzingen (Germania) – IUVENTA Michalovce (Slovacia), Tertnes Bergen (Norvegia) – HC Odense (Danemarca), HBC Nimes (Franţa) – Randers HK (Danemarca), Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia (Ungaria) – Siófok KC (Ungaria), HC Leipzig (Germania) – Muratpasa Belediyesi SK (Turcia), Astrakhanochka (Rusia) – Dinamo-Sinara (Rusia), H65 Höörs Handbollsklubb (Suedia) – Silkeborg (Danemarca).

Comentarii

WORDPRESS: 0