Home

Duel european, duminică, în Cupa EHF: HCM Roman întâlneşte Corona Braşov

Duminică, 10 ianuarie, echipa de handbal feminin HCM Roman îşi continuă parcursul european din acest sezon, întâlnind, la Sala Sporturilor din Roman, de la ora 11.30, Corona Braşov, în optimile de finală ale Cupei EHF. Partida va fi arbitrată de Marina Duplii şi Olena Kaverina, din Ucraina, iar observator din partea Federaţiei Europene de Handbal va fi Kenan Sivrikaya, din Turcia. Meciul va fi transmis în direct de postul DigiSport1.

HCM Roman atinge cel mai înalt prag de până acum în cupele europene după ce, la finalul campionatului trecut, a obţinut locul al patrulea în clasamentul Ligii Naţionale şi, astfel, dreptul de a reprezenta România în Cupa EHF, a doua competiţie handbalistică a Europei. Jucătoarele romaşcane antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr au jucat direct în turul al treilea, întâlnind echipa islandeză Fram Reykjavik. HCM Roman a învins în ambele manşe: 29-25, la Roman, pe 14 noiembrie 2015, şi 27-22, în Islanda, pe 21 noiembrie 2015, calificându-se în optimile de finală.

Tragerea la soriţi din 24 noiembrie a stabilit că adversara HCM Roman din optimi va fi chiar cealaltă reprezentantă a României în Cupa EHF, Corona Braşov, care a trecut în turul anterior de echipa poloneză Pogon Baltica Szczecin, după 24-24 şi 24-20, ambele meciuri disputate în Polonia.

Ultimele întâlniri directe, în favoarea Coronei Braşov

În sezonul trecut, întâlnirile directe au fost în favoarea Coronei: 22-22 la Roman, în tur, în etapa a 6-a, şi 22-15 pentru Corona, la Braşov, în retur, în etapa a 19-a. HCM Roman şi Corona s-au întâlnit şi în play-off-ul Ligii Naţionale, în disputa pentru locul al treilea, Corona învingând de două ori: 24-22 şi 26-25. Ultima întâlnire dintre HCM Roman şi Corona Braşov a avut loc în 6 septembrie 2015, în etapa a 3-a a Ligii Naţionale, la Braşov, atunci când Corona s-a impus la limită, 24-23 (la pauză 12-12).

În acest moment, HCM Roman (locul 4, 26 de puncte) şi Corona Braşov sunt vecine de clasament (locul 5, 25 de puncte). HCM Roman are cinci victorii consecutive în campionat, în etapele 10-14, ultima obţinută chiar miercuri, 6 ianuarie, pe teren propriu, împotriva HC Zalău, cu 25-23. Din păcate, la meciul de miercuri, căpitanul HCM Roman, Carmen Stoleru, a suferit o accidentare care o face incertă pentru prima manşă din optimile Cupei EHF.

În ultima etapă, de campionat, Corona a învins, la Braşov, HCM Râmnicu Vâlcea, cu 32-26. După returul din optimile Cupei EHF, care va avea loc duminică, 17 ianuarie, la Braşov, HCM Roman şi Corona se vor întâlni din nou, la Roman, în campionatul Ligii Naţionale, în etapa a 16-a, meci programat în jurul datei de 23 ianuarie.

„Abordăm cu încredere şi speranţă acest primul joc”

„Jocurile între noi şi Corona Braşov au fost foarte echilibrate în ultima vreme, pe muchie de cuţit, poate că Braşovul a avut un avantaj datorită faptului că şapte-opt jucătoare erau angrenate permanent în acţiunile echipei naţionale, aducând un plus de experienţă. În acest moment, îmsă, echipa noastră parcurge o perioadă foarte bună. Venim după şapte jocuri oficiale câştigate consecutiv, ceea ce dă o încredere şi un moral foarte mare echipei. Abordăm cu încredere şi speranţă primul joc din cadrul optimilor Cupei EHF, fază a cupelor europene care este în premieră pentru clubul HCM Roman, iar acest lucru reprezintă o onoare şi un motiv de abordare a meciului cu foarte multă determinare şi angajament. Va conta mult în economia celor două manşe faptul că noi vom disputa în deplasare atât etapa intermediară de campionat de săptămâna viitoare, cât şi returul din Cupa EHF, având în vedere că noi vom juca la ora 17.30, miercuri, 13 ianuarie, la Vâlcea. Sigur, se va acumula o stare de oboseală, dar vreau să cred că fetele vor depăşi orice obstacol şi că vom reuşi să ne menţinem pe aceeaşi linie ca în ultimele jocuri, să jucăm cât mai exact, să dăm dovadă de spirit de luptă şi de sacrificiu. Timpul este foarte scurt între aceste jocuri, intervenind şi o deplasare foarte lungă, de vreo zece ore, însă am încredere că fetele vor face totul pentru a se prezenta la cel mai înalt nivel în toată această perioadă infernală pentru noi”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

„Am încredere că vor face un joc bun”

„Este o partidă cu o miză deosebită, ne dorim foarte mult să facem un joc cât mai bun, cât mai precis şi cât mai exact, astfel încât să obţinem o primă victorie în această dublă manşă, care să ne permită să ne batem pentru calificare în deplasarea de la Braşov. Aştept multă dăruire şi dorinţă de victorie din partea jucătoarelor şi am încredere că vor face un joc bun şi că vom obţine un rezultat pe măsură”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

Celelalte meciuri din optimile Cupei EHF

În cadrul optimilor Cupei EHF se vor mai disputa partidele:

– TuS Metzingen (Germania) – IUVENTA Michalovce (Slovacia) – 9 şi 16 ianuarie;
– Tertnes Bergen (Norvegia) – HC Odense (Danemarca) – 10 şi 16 ianuarie;
– HBC Nimes (Franţa) – Randers HK (Danemarca) – 9 şi 16 ianuarie;
– Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia (Ungaria) – Siófok KC (Ungaria) – 10 şi 16 ianuarie;
– HC Leipzig (Germania) – Muratpasa Belediyesi SK (Turcia) – 10 şi 16 ianuarie;
– Astrakhanochka (Rudia) – Dinamo-Sinara (Rusia) – 10 şi 16 ianuarie;
– H65 Höörs Handbollsklubb (Suedia) – Silkeborg (Danemarca) – 10 şi 16 ianuarie.

Comentarii

WORDPRESS: 0