Prima paginăCultural

Dublu vernisaj la Muzeul de Artă din Roman

Dublu vernisaj la Muzeul de Artă din Roman

Dimensiune text

 

Muzeul de Artă din Roman invită iubitorii de artă miercuri, 12 aprilie, ora 17, la un eveniment deosebit, dublu vernisaj: Expoziție de sculptură – EROS – Carmen Chirica – Iași și Expoziție de pictură/grafică / HOLOTROPIC – Edi Apostu – Iași.

Absolventă a Facultății de Arte Plastice, Decorative si Design, secția Sculptură, din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Carmen Chirica a locuit o perioadă în Italia, unde s-a remarcat prin participări la expoziții și concursuri de sculptură: Museo Permanente dell’ Artigianato Artistico Abruzzese, Guardiagrele; Museo Delle Genti d’Abruzzo, Pescara, Italia / sculptura; Hotel Hilton, Roma; Academia di Romania (ACR), Roma. Participările sale au fost apreciate și premiate: 2006 – Gabriele d’Annunzio, Pescara, Italia / premiul I, sculptură; 2007 – Gabriele d’Annunzio, Pescara, Italia / premiul I, sculptură; 2008 – Gabriele d’Annunzio, Pescara, Italia / premiul III, sculptură. În 2009 participă și la Simpozionul International HOLOTROPIC ART ’09 / Galeriile de Artă Cupola, Iaăi, România / sculptură.

„Dr. Edi Apostu este la cea de-a doua expoziție personală la Muzeul de Artă din Roman. Este absolvent al Liceului de Artă «Octav Băncilă» Iași și al Universității de Arte «George Enescu» din Iaşi, Facultatea de Arte, Plastice şi Decorative, secţia Artă murală. Este director al Editurii 3D ARTE, membru în Societatea Culturală Junimea ‘90 Iași, președinte onorific al Asociației Holotropic Art România, Italia și Franța. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași, a studiat și la Universitatea degli Studi Gabrielle d’Anunnzio Chieti din Italia. Cu o intensă activitate expozițională în țară și străinătate, cu participări la expoziții de grup, în tabere de creație, autorul a numeroase lucrări decorative, Edi Apostu este inițiatorul artei holotropice – «considerând că artistul este capabil să creeze sub influența unor factori externi ce acționează asupra psihicului său, arta holotropică fiind o artă atât inspirată, cât și o artă ce poate induce stări modificate de conștiința privitorului». Lucrări de grafică şi pictură semnate Edi Apostu se regăsesc în diferite colecții de artă din România, Cehia, Germania, Franţa, Polonia, Italia, Olanda. Este autorul a numeroase publicații de artă. Cele două expoziții vor fi deschise pentru vizitare până pe 14 mai 2017. Vă așteptăm cu drag”, a afirmat muzeograf Mihaela Ciobanu, din cadrul Muzeului de Artă din Roman.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0