Prima paginăSport

[VIDEO] Dublu succes pentru HCM Roman: finala Cupei României şi o nouă calificare în cupele europene!

[VIDEO] Dublu succes pentru HCM Roman: finala Cupei României şi o nouă calificare în cupele europene!

Dimensiune text

 

dunareaEchipa de handbal feminin HCM Roman s-a calificat în finala Cupei României după ce a învins, vineri seară, 20 mai, Dunărea Brăila, cu scorul de 27-20, în a doua semifinală a turneului Final 4 care se desfăşoară la Cluj.

HCM Roman a condus pe parcursul primei reprize (11-8, min. 21), după care Dunărea a preluat conducerea până la pauză (13-12, min. 30). Romanul egalează şi se distanţează cu un gol (16-15, min. 40), după care brăilencele trec din nou în frunte (18-16, min. 45). Ultimul sfert de oră aparţine însă, în totalitate, HCM Roman, care încheie cu o victorie clară, 27-20.

Au marcat pentru HCM Roman: Iuganu – 8, Glibko – 7, Chitacu – 4, Tošković – 4, Stoleru – 3, Agrigoroaie – 1.
Au punctat pentru Dunărea Brăila: Apetrei – 5, Horjea – 4, Tiron – 4, Gheorghe – 3, Pîrvuţ – 2, Czeczi – 2.

Victoria de vineri echivalează cu o nouă participare, a treia consecutivă, în cupele europene, echipa romaşcană urmând a evolua în toamnă în Cupa EHF.

HCM Roman va întâlni în finala Cupei României campioana Europei, CSM Bucureşti, sâmbătă, 21 mai, de la ora 18, meci transmis în direct de Digisport 2. În prima semifinală, desfăşurată vineri, de la ora 17.00, CSM Bucureşti a trecut la limită de HCM Baia Mare, 26-25 (12-11). Finala mică dintre Dunărea Brăila şi HCM Baia Mare se va disputa tot sâmbătă, de la ora 15.30.

„Plecam cu şansa a doua în această semifinală”

„E o performanţă deosebită pentru HCM Roman, pentru că am reuşit să ne calificăm pentru al treilea an consecutiv în cupele europene, după o muncă asiduă şi sacrificii din partea tuturor celor care au fost implicaţi la această echipă. E o victorie mare, cred că am dat toate calculele peste cap, pentru că plecam cu şansa a doua în această semifinală, însă fetele au dat dovadă de caracter, dăruire şi mobilizare, aşa încât am făcut un joc extraordinar de bun, nu am cedat nicio secundă. Mă bucur că am găsit cele mai bune soluţii până în finalul jocului, am reuşit să desfacem apărarea Brăilei, în condiţiile în are nu am avut-o pe Diana Druţu, nu am avut foarte multe soluţii. Mai mult, Jasna Tošković s-a accidentat într-un moment important, când jocul era în favoarea Brăilei, iar atunci a trebuit să caut variante de înlocuire. Cel mai important e că fetele au respectat sarcinile tactice, iar rezultatul este mai mult decât mulţumitor. Felicit fetele, le mulţumesc celor care făcut deplasarea la Cluj şi au fost alături de noi, tuturor celor care sunt alături de echipă, pentru încrederea acordată. Va fi un meci dificil în finală, împotriva campioanei Europei, dar vom face tot ce depinde de noi să avem o evoluţie cât mai bună”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

Au crezut până la capăt în această victorie”

„O victorie superbă, o victorie concludentă pe final, care ne aduce o nouă participare într-o finală de Cupa României şi, în acelaşi timp, pentru a treia oară consecutiv, o participare în cupele europene, în Cupa EHF. Felicit jucătoarele, felicit conducerea tehnică, pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru modalitatea în care s-au luptat până la capăt, au crezut până la capăt în această victorie. A fost un grup frumos, un grup unit, care a muncit pentru un scop, acela de a ajunge cu o medalie acasă şi de a se califica într-o cupă europeană şi iată că, la finalul celor 60 de minute, pentru că au crezut în ele, au reuşit să obţină această superbă victorie şi, implicit, calificarea în cupele europene. Din păcate, la noi s-a accidentat Jasna Tošković, să vedem dacă o vom putea recupera până la ora meciului şi sigur că ne-am dori să facem un joc cât mai bun, în acest moment chiar nu mai avem nimic de pierdut, jucăm cu dezinvoltură, astfel încât să încercăm să realizăm o surpriză în finală”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0