Prima paginăSanatate

DSP Neamț: un singur centru pentru etapa a doua de vaccinare anti COVID-19, funcțional de luni în Roman

DSP Neamț: un singur centru pentru etapa a doua de vaccinare anti COVID-19, funcțional de luni în Roman

Dimensiune text

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a lucrătorilor din domeniul sănătății și social din sistemul public și privat din județul Neamț a continuat și în săptămâna aceasta, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Din data de 15 ianuarie a început și vaccinarea beneficiarilor din centrele rezidențiale din județ, de către echipele mobile de vaccinare.

În județul Neamț au fost primite 2.095 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, în trei tranșe. În perioada 4 – 16 ianuarie, în județul Neamț, au fost vaccinate 2.084 de persoane, fiind raportate trei reacții adverse generale. În ultima săptămână au fost vaccinate 960 de persoane, din care 329 din cadrul centrelor rezidențiale.

Începe etapa a doua a campaniei de vaccinare

A continuat pregătirea pentru etapa a doua campaniei de vaccinare: evaluarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.

În județul Neamț au fost organizate 28 de centre de vaccinare, prin efortul comun al primăriilor, Instituției Prefectului, CJCCI (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției) și DSP Neamț. Locațiile au fost verificate și dintre acestea au fost selectate cele care asigură cele mai bune condiții, respectă normele specifice și sunt accesibile.

„Din cauza stocului limitat de vaccinuri, în data de 18 ianuarie 2021 începe activitatea de vaccinare a persoanelor care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare, în trei centre de vaccinare: 1. la Piața Centrala „Sf. Gheorghe” din Piatra Neamț, str. Baltagului, nr. 8; 2. la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, corpul A, clădire „Cămin Internat” din Roman, str. Ştefan cel Mare, nr. 268; 3. la Sala de sport din cadrul Clubului Sportiv din Tîrgu Neamț, str. 1 Decembrie 1918, nr. 48”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

Începând din 15 ianuarie platforma de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro a devenit funcțională pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare. Până în prezent, s-au programat la vaccinare în data de 18 ianuarie 481 de persoane din Neamț, din care 360 în cele trei centre amintite anterior.

Programarea la vaccinare a persoanelor eligibile în etapa a doua

Persoanele peste 65 de ani se programează prin:
• medicul de familie pe lista căruia este înscris sau prin alt medic de familie;
• pagina web de programări https://programare.vaccinare-covid.gov.ro ;
• call center, la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33;
• direcția de asistență socială din localitate.

Persoanele sub 65 de ani cu boli cronice se programează prin:
• medicul de familie pe lista căruia sunt înscrise;
• call center, la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33;
• direcția de asistență socială din localitate.

Persoanele care lucrează în domenii cheie, esențiale se programează prin:
• angajator, care poate valida și programa persoana pe platforma https://programare.vaccinarecovid.gov.ro ;
• pagina web https://programare.vaccinare-covid.gov.ro , numai după ce a fost validata de angajator.

Bolile cronice care se încadrează în Etapa a II-a a Campaniei de vaccinare: diabet zaharat, obezitate și alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate sau severe, afecțiuni autoimune și boli rare.

În situația în care o persoană nu se prezintă la vaccinare la data planificată, programarea se anulează fără a mai fi nevoie de operațiuni suplimentare, fiind posibilă o nouă programare începând cu următoarea zi. De asemenea, sistemul permite ca persoanele înregistrate să anuleze programările efectuate deja, iar ulterior să realizeze programări pentru altă zi sau alt centru de vaccinare, după caz.

„Pentru a fi evitate pierderile de vaccin, recomandăm persoanelor care nu se pot prezenta la vaccinare, dar s-au programat prin intermediul platformei informatice, să anuleze programarea cu cel puțin 24 de ore înainte. Detalii suplimentare puteți obține accesând https://vaccinare-covid.gov.ro  sau telefonic la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33”, mai arată comunicatul DSP Neamț.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0