Reprezentanții DSP consideră că, fără ei, riscul epidemic crește major.
Foto: Daniela Marcoci, director executiv adjunct al DSP Neamț
Vineri, 15 martie, comisia de dialog social din cadrul Prefecturii Neamț s-a întâlnit la solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Reprezentanții instituției sanitare au cerut această întâlnire pentru a-și exprima nemulțumirea și îngrijorarea față de intenția ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, de a desființa direcțiile de sănătate publică din toate județele țării. Reprezentanții DSP Neamț au explicat importanța supravegherii epidemiologice și a activității de prevenție pe care le desfășoară la nivelul județului și au cerut demisia ministrului Sănătății.
„Săptămâna viitoare, vom depune memorii, atât la Consiliul Județean, cât și la Prefectura Neamț, în care vom explica foarte clar de ce direcțiile de sănătate nu trebuie desființate. În cadrul acestei întâlniri, am cerut demisia ministrului Eugen Nicolăescu, pentru că declarația sa referitoare la desființarea direcțiilor de sănătate publică și a caselor de asigurări a fost făcută în nume personal și nu a fost o măsură discutată într-o ședință de Guvern”, a declarat medicul Daniela Marcoci, director executiv adjunct al DSP Neamț.
Cei 99 de angajați ai instituției se tem că își vor pierde locul de muncă, dacă intenția ministrului Sănătății va fi pusă în practică. Marți, 12 martie, ministrul Eugen Nicolăescu a declarat că, în zilele următoare, toate direcțiile de sănătate publică și casele de asigurări vor fi desființate, pentru a se face, astfel, economii la bugetul Sănătății. Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că, cel puțin în ceea ce privește casele județene de asigurări, acestea nu vor fi desființate, ci numai reorganizate.
Comentarii
nu ar trebui sa se planga domnii de la dsp neamt,intru cat ,sunt f.multi contabili si functionari,in birouri care taie frunza la ,,caini,,,sunt numai noua contabili,vreo 2 casieri,vreo doua secretare,4 functionari la ruons,acesti oameni pot foarte binesa mearga in privat,cat despre asistenti pot sa lucreze in spital,in crese ,scoli ,gradinite ,ca si asa este o mare lipsa de cadre sanitare-asistenti in aceste unitati sanitare,mediciki in privat,dar dupa cum s-a exprimat domnul ministru al sanatatii,din reorganizare face parte acel oficiu ,de sanatate publica din cadrul consiliului judetean neamt,care v-a avea un numar de salariati din fosta directie,o parte vor merge la directia regionala de sanatate ,iar restul in somaj sau sa se reorenteze,,,someri trebuie sa fie nu numai din alte domenii de activitate,pot sa fie si din sanatate nu crediti….cu atat mai mult cu cat cei mai multi dintre acesti salariati au si facultati terminate,,,economisti,psihologi,inginerietc,cele permite sa lucreze si in alte domenii.