Prima paginăActualitateRural

Drumuri modernizate şi investiţii în şcoli, la Boteşti

Dimensiune text

Modernizarea a 4,550 kilometri de drum în satele Boteşti, Nisiporeşti şi Barticeşti şi construirea unui atelier la Liceul Tehnologic din Nisiporeşti vor fi realizate din fonduri guvernamentale şi locale.

Modernizarea a 4,550 kilometri de drum în satele Boteşti, Nisiporeşti şi Barticeşti este principala lucrare de investiţie, pentru anul 2014, în comuna Boteşti. Reabilitarea acestei porţiuni de drum se ridică la 1.000.000 euro şi se realizează prin OG 28/2013, subprogramul „Modernizarea satului românesc”. „Proiectul presupune asfaltarea unor tronsoane de drum în satele Boteşti – 1,8 kilometri -, Nisiporeşti – 1,8 de kilometri – şi Barticeşti – 0,95 kilometri. Porţiunea de drum din satul Boteşti ce urmează a fi asfaltată este pregătită pentru aplicarea primului strat de asfalt”, a spus Georgeta Blaj (foto), primarul comunei Boteşti.

Anul trecut, administraţia publică locală a făcut recepţia finală la reţeaua de apă potabilă înfiinţată în satele Nisiporeşti şi Barticeşti, pe o lungime de 21 de kilometri. „Vrem să facem o extindere a acestui proiect, cu zece kilometri, şi să întocmim un proiect de canalizare pentru toată comuna. Documentaţia este realizată, trebuie doar să găsim o linie de finanţare”, a explicat primarul Blaj.

Autorităţile locale de la Boteşti îşi propun, în acest an, continuarea lucrărilor la noul sediu administrativ al comunei. Proiectul a fost demarat în 2009, când fostul conac boieresc a fost revendicat. Lucrările la clădirea nouă a primăriei, ridicată pe terenul donat de un om de afaceri, în suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, sunt departe de a fi finalizate. Clădirea, în suprafaţă construită de 632 de metri pătraţi, a presupus o cheltuială de 1.640.000 de lei din bugetul local. „Pentru finalizarea lucrărilor avem nevoie de 300.000 de lei. Mai sunt de făcut câteva lucrări interioare la sediul primăriei. Trebuie să facem şi câteva construcţii anexe – garaj şi magazie – şi să amenajăm o parcare în faţa sediului administrativ”, a spus primarul comunei Boteşti.

Autorităţile locale spun că lucrările la noul sediu administrativ nu se vor finaliza în 2014. Acestea au început în anul 2011. Până la inaugurarea sediului, Consiliul Local Boteşti va funcţiona într-o clădire veche, reabilitată.

Construcţia unui atelier nou la Liceul Tehnologic de la Nisiporeşti este un alt proiect a cărui finalizare depinde de nivelul bugetului local. „Pentru că în Liceul Tehnologic din Nisiporeşti exista un atelier amenajat într-o magazie, se impunea construcţia unei clădiri noi în care elevii să poată desfăşoara activităţile practice în condiţii bune. Anul trecut, am realizat doar 20% din lucrare. Vom continua lucrările numai dacă bugetul local ne va permite”, a spus primarul comunei Boteşti.

Căminul cultural este o altă investiţie care aşteaptă finanţare de la bugetul local. ” Reabilitarea clădirii era necesară deoarece nu a suferit, până acum, reparaţii capitale. Este o clădire de 370 de metri pătraţi, construită în anul 1978. Sala de festivităţi va fi multifuncţională, astfel încât să putem organiza, pe lângă spectacole, şi evenimente de familie”, a spus primarul Georgeta Blaj.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Eugen Plesca 7 ani

    …macar e bine ca nu se aude nimic de cei de la ,,Prospectiuni,, cu gazele de sist…ne.o feri D/zeu de asa bluestem…

  • meme 7 ani

    Ce retea de apa este in nisiporesti nu mai mintiti atata ai verificat ceva din ce ai scris aicia