Prima paginăEconomie

Două sticle de ulei în plus pentru pensionari

Dimensiune text

Ministrul Muncii a anunţat o creştere a pensiilor cu aproape 4%, în 2014.

În 2014, conform declaraţiilor ministrului Muncii, toate pensiile vor înregistra o creştere, deşi nu semnificativă. Pensiile vor fi indexate cu 100% din rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a salariului mediu pe economie, asta înseamnând un procent de creştere de 3,75%. De asemenea, se prevede şi o mărire a salariilor în sectorul bugetar, de 3%. Aceste măriri sunt posibile datorită faptului că, în acest an, s-a înregistrat o creştere economică de 1,7%, peste cea preconizată.

Pentru cei aproape 10.000 de pensionari din Neamţ care primesc, lunar, pensie de 350 de lei, această creştere înseamnă un venit în plus de numai 13 lei, care le ajunge să îşi mai cumpere două sticle de ulei. Acesta este motivul pentru care această modificare nu îi entuziasmează foarte tare. Efortul bugetar este, în schimb, foarte mare. Conform ultimelor rapoarte, Casa de Pensii Neamţ plăteşte, lunar, indemnizaţii de pensii de 103.775.000 de lei. După această creştere, Casa de Pensii va plăti cu aproape 4.000.000 de lei în plus.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • doru 8 ani

    Cand aveti de gand sa scoateti analfabeta de la M.Muncii ca ne-am saturat, a mai fost unul gheorghe barbu care ne-a radiat grupa de munca si a promis ca nu moare pana nu repara greseala, o fi mai traind oare?