Prima paginăActualitate

Două comune din județul Neamț intră în carantină de miercuri

Două comune din județul Neamț intră în carantină de miercuri

Dimensiune text

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a adoptat marți, 20 octombrie, o hotărâre privind instituirea carantinei în două comune din județul Neamț. Este vorba despre comunele Tașca și Tarcău, acolo unde numărul cazurilor de infecție cu coronavirusul COVID-19, incidență comunitară, a depășit 3 la mia de locuitori (chiar 10 la mie, în cazul comunei Tașca).

Astfel, CJSU Neamț a adoptat marți hotărârea privind aprobarea propunerii Direcției de Sănătate Publică Neamț, cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică, de instituire a carantinei zonale în comunele Tașca și Tarcău, începând cu data de miercuri, 21 octombrie, ora 8, pentru o perioadă de 14 zile.

În această perioadă, în cele două comune vor fi interzise evenimentele private în spațiile închise și deschise, activitatea restaurantelor și barurilor ori a structurilor de primire turistică, purtarea măștii de protecție devine obligatorie, se suspendă cursurile „față în față” și se limitează deplasarea persoanelor pe raza acestor comune. Intrarea și ieșirea persoanelor din Tarcău și Tașca va fi permisă doar pentru transportul de marfă, deplasările la și spre serviciu, activități agricole, asistența medicală sau îngrijirea persoanelor. Tranzitarea celor două comune va fi permisă, dar fără oprire pe teritoriul acestora.

Conform hotărârii CJSU Neamț adoptate marți, solicitarea de instituire a carantinei la Tașca și Tarcău va fi transmisă șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în vederea emiterii unui ordin în acest sens.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0