HomeRoman

Dotări după standarde europene la Școala „Alexandru Ioan Cuza”

Elevii care vor păși, în septembrie, pragul Școlii „Alexandru Ioan Cuza” vor avea bucuria să constate că vor învăța într-o școală amenajată și dotată după standarde europene.

 

Reabilitarea școlii a început în 2011 și, conform graficului, lucrarea va fi predată către beneficiar la începutul lunii iulie. „Este pentru prima dată cînd clădirea școlii, cu o vechime de 25 de ani, a fost reabilitată. Lucrările efectuate sînt ample și, la final, cred că putem spune că vom avea una dintre cele mai moderne unități de învățămînt nu doar din Roman, ci și din județ„, a spus profesorul Claudiu Maxim, directorul Școlii „Alexandru Ioan Cuza”.

Lucrările efectuate au vizat modernizarea sălii de sport, care a fost dotată și cu dușuri cu apă caldă, schimbarea instalației de distribuție a agentului termic și a tuturor caloriferelor din școală, înlocuirea în întregime a rețelei electrice și montarea de lămpi de semnalizare în cîteva puncte din școală, montarea de uși antipanică – uși speciale care acționează automat în caz de incendiu sau alte situații speciale, schimbarea tîmplăriei, care a fost înlocuită cu geamuri cu izolare fonică – avînd în vedere faptul că școala este amplasată în imediata vecinătate a unei artere aglomerate a orașului -, parchet în toate sălile de clasă și gresie în holuri și spațiile cu trafic greu din școală, instalații de aer condiționat în spațiile aglomerate, cum sînt sala de mese și biblioteca. Toate sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou, cu pupitre individuale.

Reabilitarea și modernizarea clădirii au costat 1.900.000 de lei, bani obținuți printr-un proiect cu finanțare europeană, cofinanțarea fiind asigurată de Ministerul Educației și Cercetării și de Primăria Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0