Prima paginăActualitate

Dosar penal pentru un tânăr din Valea Ursului, după ce a fugit din centrul de carantină

Dosar penal pentru un tânăr din Valea Ursului, după ce a fugit din centrul de carantină

Dimensiune text

 

Miercuri, 29 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de articolul 352, alineat 1, din Codul penal, informează un comunicat al instituției.

Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la faptul că, în data de 28 aprilie, orele 13.30, un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Valea Ursului, județul Neamț, nu a respectat măsurile de carantinare dispuse, în sensul că a părăsit camera de hotel în care era carantinat, în incinta unui hotel din Piatra Neamț, fiind depistat de un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, la ieșirea din spatele centrului de carantinare. Tânărul a părăsit camera în care era carantinat din data de 23 aprilie, în momentul în care se distribuia masa de prânz persoanelor carantinate.

„Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție”, mai precizează reprezentanții  Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Joi, 30 aprilie, conform raportării primite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, în județ se înregistrau 220 de persoane aflate în carantină, 1.047 persoane ieșite din carantină, 475 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu și 7.525 de persoane ieșite din izolare.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0