Dosar penal pentru un romașcan infectat cu COVID-19, care a refuzat internarea în spital

HomeActualitate

Dosar penal pentru un romașcan infectat cu COVID-19, care a refuzat internarea în spital

 

Luni, 19 octombrie, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de articolul 352, alineat 1, Codul penal, informează Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Conform Parchetului, cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la faptul că un bărbat din municipiului Roman, în vârstă de 64 de ani, confirmat pozitiv cu COVID-19, a refuzat internarea în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

„Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie”, au mai precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

Ieri, la nivel național, polițiștii și jandarmii au aplicat 5.220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 837.030 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 11 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 352 Cod Penal.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0