Dosar penal pentru materiale pirotehnice fără autorizație

HomeActualitate

Dosar penal pentru materiale pirotehnice fără autorizație

Peste 600 de materiale pirotehnice au fost confiscate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate pentru depistarea persoanelor neautorizate care dețin la comercializare materiale pirotehnice, informează IPJ Neamț.

Miercuri, 9 decembrie, polițiștii din cadrul Poliţiei Bicaz au acţionat pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislației privind comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat un bărbat de 33 de ani, din Bicaz, care deținea, în vederea comercializării, 622 de articole pirotehnice din categoria tip P1, fără fi autorizat în acest sens. Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată de polițiștii, în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă pedepsită de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0