Prima paginăNeamt

„Dorel” a făcut pagube de 260.000 de lei

Dimensiune text

E.ON Moldova Distribuție solicită firmelor de construcții să nu demareze lucrările fără avizul companiei.

 

 

E.ON Moldova Distribuție se confruntă, în ultima perioadă, cu o creștere semnificativă a numărului de avarii în sistemul de distribuție a energiei electrice, cauzate de firmele ce execută lucrări de construcții. Nerespectarea normelor tehnice specifice poate duce, pe lîngă întreruperea alimentării cu energie electrică la consumatori,  și la accidentarea muncitorilor sau a persoanelor aflate în apropierea zonei de execuție a intervențiilor.

„De la începutul acestui an au avut loc cîteva sute de incidente cauzate de firme ce execută lucrări în apropierea rețelelor noastre și care au dus la întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Astfel, în municipiile reședință de județ au fost înregistrate 223 de asemenea incidente: 123 în Iași, 27 în Botoșani, 25 în Piatra Neamț, 24 în Bacău, 13 în Suceava și 11 în Vaslui. O parte a acestor întreruperi au avut impact major, fiind afectată distribuția energiei electrice la unități medicale, de învățămînt, instituții publice, transportul în comun, instalațiile de semaforizare, agenți economici și, nu în ultimul rînd, la consumatorii casnici. Remedierea acestor avarii a implicat alocarea de resurse umane și materiale importante, resurse care, în mod normal, ar fi fost utilizate pentru modernizarea rețelelor. Valoarea lucrărilor de reparații a fost de peste 260 000 lei, iar o cantitate de energie de aproximativ 36 000 KWh nu a fost livrată consumatorilor”, se arată într-un comuncat al E.ON Moldova.

Pentru a evita incidente similare, E.ON solicită firmelor de construcții să nu demareze lucrările înainte de a obține avizul companiei, în care este precizat și traseul rețelelor de distribuție a energiei electrice, iar pe parcursul derulării lucrărilor să respecte cu strictețe prevederile din aviz. În situația în care se produc avarii la rețeaua de distribuție a energiei electrice, compania trebuie anunțată de urgență de producerea acestora, prin intermediul Telverde 0800 800 929. De asemenea, pînă la sosirea echipelor de intervenție, zona trebuie să fie securizată, pentru evitarea unor posibile accidente.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0