Prima paginăRoman

Donație de aproape jumătate de milion de dolari pentru Spitalul Roman

Dimensiune text

Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit unul dintre cele mai consistente ajutoare din ultimii ani. Societatea ArcelorMittal Tubular Products Roman a făcut o donație în valoare totală de 430.000 de dolari, donație constând în echipamente medicale, aparate și instrumente de specialitate, medicamente, scaune cu rotile și alte facilități medicale.

 

 

Acest proiect a fost sprijinit de Fundația ArcelorMittal și CURE, o organizație de caritate din Statele Unite. La evenimentul de prezentare a proiectului au participat, printre alții, Arun Kumar Sinha, directorul general al societății  romașcane, primarul Laurențiu Dan Leoreanu și deputatul Colegiului Roman – Ion Creangă, Elena Udrea.

Conducerea ArcelorMittal Roman este încântată să doneze spitalului local echipamente medicale și instrumente de specialitate în valoare de 430.000 de dolari. Această donație va crește calitatea serviciilor medicale în cadrul Spitalului Municipal de Urgență și reprezintă o dovadă a angajamentului companiei față de dezvoltarea comunității locale și a programului de asistență medicală. În urmă cu 4-5 ani, am trecut printr-o perioadă foarte grea. Și acum trecem prin recesiune, însă compania și toți oamenii implicați depun eforturi pentru ca lucrurile să meargă mai bine. Acest proiect are o importanță majoră. Ajutorul oferit va crește și el reprezintă o dovadă a angajamentului companiei față de dezvoltarea comunității locale„, a afirmat directorul general Arun Kumar Sinha (foto dreapta).

Managerul spitalului, medicul Mircea Coadă, a apreciat în mod deosebit donația făcută de societatea romașcană și a subliniat  că, anul trecut, aceasta a sprijinit refacerea infrastructurii termice a unității sanitare cu țevi în valoare de 25.000 de euro. „Pentru noi, comunitatea locală și personalul medical, pot spune că ArcelorMittal a fost tot timpul lângă noi. Pe lângă generozitate, este vorba de solidaritate și unitate. Aparatura primită vine în momentul potrivit, când finalizăm amenajarea unui bloc operator unic, iar sălile de operație aveau nevoie de dotare. A fost extrem de dificil să intrăm în posesia acestei donații, motiv pentru care mulțumesc în numele personalului medical și al pacienților care vor beneficia de ea. Este o donație care va reduce foarte mult nota de plată în această perioadă dificilă prin care trecem„, a declarat managerul Mircea Coadă (foto stânga).

Primarul Laurențiu Leoreanu a amintit de dificultățile birocratice întâmpinate de aducerea containerului în țară, donația fiind blocată mai multă vreme, întrucât nu avea toate aprobările necesare. Acesta i-a amintit pe fostul viceprimar Constantin Ghica, unul dintre inițiatorii acestui proiect, și pe deputatul Elena Udrea, care s-a implicat în obținerea autorizațiilor necesare pentru ca donația să ajungă, în cele din urmă, la Spitalul Roman.
Laurențiu Leoreanu a subliniat faptul că între comunitatea locală și societatea ArcelorMitall există o colaborare de patru ani de zile, în urma căreia s-au realizat mai multe proiecte, și și-a exprimat speranța ca această colaborare să se intensifice, atât în beneficiul societății, cât și pentru comunitatea locală.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a ținut să precizeze că un parlamentar trebuie să fie alături de comunitatea care l-a votat, nu numai în momentele dificile, ci și la finalizarea unor proiecte importante, și a declarat că va face tot posibilul să transforme orașul Roman într-unul de referință pentru zona Moldovei.

 

600 de proiecte susținute anual de Fundația ArcelorMittal

 

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică și minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de țări. ArcelorMittal este lider pe piețele globale importante, incluzând domeniile auto, construcții, electrocasnice și de ambalare, având sisteme performante de cercetare și dezvoltare, precum și tehnologice, rezerve cuantificabile de materii prime și rețele de distribuție de top. De asemenea, Grupul deține operațiuni miniere, având în portofoliu peste 20 de mine în operare și dezvoltare, fiind al patrulea mare producător de minereu de fier. Compania este prezentă cu unități de producție în peste 22 de țări, de pe patru continente, pe toate piețele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature, având rețele de distribuție foarte bine dezvoltate.

Înființată în 2007, Fundația ArcelorMittal este o organizație non-profit, ce are drept scop promovarea angajamentul companiei față de comunitățile locale unde activează unități ale Grupului. Fundația este activă în 30 de țări, susținând, anual, circa 600 de proiecte, care au rolul de a maximiza potențialul fiecărei comunități, respectând nevoile specifice și cooptând resursele locale, precum și promovând antreprenoriatul și încurajând oamenii să își dezvolte propriile talente.

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Tanasa 8 ani

  Care este meritul doamnei Udrea in aceasta privinta?

 • popescu mircea 8 ani

  foarte activ este acest tanasa

 • gicu 8 ani

  Erea si timpul sa mai faca si ei ceva macar pentru societatea romascana ,ca l-a cat i bani au dat pe tevi ar merita huiduiti si fluierati cape ciini

 • ana 8 ani

  Lasati ca a facut multe dl.Chelaru pt. romascani