HomeActualitate

Doliu național în memoria victimelor accidentului din Muntenegru

În data de 26 iunie este celebrată, în fiecare an, Ziua Drapelului Național. Miercuri, însă, după accidentul care a avut loc, duminică seara, în Muntenegru, evenimentele se vor desfășura după un alt protocol.

 

 

Conform instrucțiunilor oferite de Guvernul României, marcarea Zilei Drapelului Național se va realiza prin organizarea ceremonialelor publice de înălțare a drapelului României și intonarea imnului de stat al țării noastre. După ceremonialele publice de înălțare a drapelului României, se va da citire hotărârii de Guvern privind declararea zilei de 26 iunie 2013 ca zi de doliu național pe teritoriul României și se va arbora drapelul în bernă. Totodată, se vor stabili măsurile pentru arborarea în bernă a drapelului României de către toate instituțiile și autoritățile publice locale, precum și la sediile partidelor politice, instituțiilor de învățământ de orice grad și a instituțiilor de cultură, în gări și autogări.

Reamintim că un autocar cu turiști români s-a răsturnat duminică, în jurul orei 18.00 ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morți și 29 de răniți.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • anonim 10 ani ago

    este tragic ce s-a întâmplat…dar guvernanţii noştri au acţionat strict în scop electoral,pentru a-şi salva imaginea.Din nefericire,cei pe care i-am votat nu fac absolut nimic pentru noi,dimpotrivă,pe zi ce trece mai cresc dările..Ruşine,domnilor parlamentari!Profitaţi şi de necazul unora,pentru a ieşi la interval cu măcar o bilă albă…