Prima paginăActualitate

Doi romașcani reținuți pentru vînzare de etnobotanice

Dimensiune text

În urma perchezițiilor de marți, doi romașcani au fost duși, miercuri, de către oamenii legii la Bacău, cu propunere de arestare preventivă și pentru a fi audiați în dosarul vînzătorilor de etnobotanice. Ei vindeau produse etnobotanice într-un magazin din oraș, care a fost închis.

 

Este vorba de Andrei Florin M., de 26 de ani, și Cătălin Cristian A., de 28 de ani, ambii din Roman, care vindeau substanțe etnobotanice la un magazin din oraș, ei aprovizionîndu-se cu „marfă” din Bacău. Alături de ei au mai fost aduse la audieri alte 25 de persoane, din alte județe, toate fiind suspectate că fac parte dintr-o rețea de comercianți de substanțe etnobotanice. În urma audierilor, magistrații urmează să decidă dacă vor fi sau nu arestați preventiv.

Reamintim faptul că marți, 22 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat 17 percheziții la magazine aparținînd unor societăți comerciale din municipiile București, Bacău, Piatra Neamț, Roman și Onești, specializate în comercializarea substanțelor și produselor cu efecte psihoactive, precum și la imobile aparținînd administratorilor acestor societăți comerciale. Acțiunea a  vizat destructurarea a două grupuri infracționale organizate, constituite din 28 de persoane, specializate în comercializarea prin intermediul societăților comerciale de profil, de produse din categoria substanțelor denumite generic etnobotanice. În cauză se efectuează  cercetări sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ionutz 9 ani

    De ce la hoti,criminali ,derbedei,huligani si altor infractori l-i se protejeaza cu atata grija numele?????