HomeRoman

Doi medici cer sprijinul Primăriei pentru a obține un loc de muncă

Joi, în cadrul programului de audiențe, viceprimarul Lucian Micu a discutat cu 12 persoane referitor la problemele pe care acestea speră să fie rezolvate de administrația locală.

 

 

Cinci dintre persoanele primite în audiențe au solicitat locuințe sociale, iar cîțiva romașcani au cerut sprijin în vederea obținerii unor drepturi sau a unor acte de identitate. Două persoane, ambii medici, au solicitat viceprimarului sprijin în vederea angajării.

Solicitanții urmează să își unească destinele. El este medic de medicină generală, specializat în medicină de urgență și medicină școlară, iar viitoarea lui soție este medic veterinar. Au apelat la sprijinul nostru în vederea găsirii unor locuri de muncă potrivite pregătirii lor profesionale. I-am sfătuit să depună cîte un curriculum vitae atît la Primăria Roman, cît și la Spitalul Municipal de Urgență, astfel încît, în momentul în care se vor debloca posturile pentru medici de medicină școlară, să avem în evidențe și persoane cu o astfel de pregătire. În plus, solicitantul ar putea avea o șansă de angajare la Spitalul Municipal, dat fiind faptul că Ministerul Sănătății a deblocat anumite posturi din organigrama acestei instituții„, a precizat viceprimarul Lucian Micu.

Viceprimarul Lucian Micu a mai anunțat că, în următoarea ședință de Consiliu Local, se va discuta posibilitatea ca noul bloc de locuințe sociale de pe Aleea Revoluției, destinat în principal persoanelor care au fost evacuate din case naționalizate, să găzduiască și solicitanți de locuințe sociale din municipiu, dat fiind numărul în creștere al cererilor de acest gen.
Nu dispunem de suprafața locativă necesară pentru a da curs celor 570 de solicitări de locuințe sociale, înregistrate de municipalitate la ora actuală. Vom analiza, în ședința de Consiliu Local următoare, posibilitatea ca locuințele din blocul nou construit de pe Aleea Revoluției să fie oferite nu doar celor care au fost evacuați din case naționalizate, ci și persoanelor care au solicitat astfel de locuințe„, a explicat Lucian Micu.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • va aduc aminte Dle Primar interimar ,ca Primaria Roman a acordat spatiu locativ, preferential,la medici veniti din alta localitate,desi, toti ocupau posturi pe perioada nedeterminata,oare cum veti incuraja in viitor sa mai calce vreunul pe aici?cum de in alte judete se poate ,si in Neamt nu?nu traim in aceeasi tara?nu uitati ca avem si un medic parlamentar