Prima paginăReligie

Doi ierarhi la hramul Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Roman

Dimensiune text

La slujba de hram au participat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preoți, diaconi și un număr mare de credincioși.

 

 

Credincioșii din municipiul Roman au participat, luni după-amiază și marți dimineață, la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Slujbele au fost săvârșite de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Ioachim Bacauanul Teodosie 0905„Întrucât sărbătoarea Sfântului Gheorghe a căzut în perioada postului mare, pentru a da o semnificație aparte sărbătorii bisericii noastre, ne-am gândit să serbăm hramul în cea de-a treia zi de Paște. Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, am rânduit ca slujba Vecerniei să fie slujită a doua zi de Paște. Pentru ca sărbătoarea să primească un plus de frumusețe și trăire creștină, l-am invitat pe Înalt Preasfințitul Teodosie. Înalt Preasfinția Sa a adresat, cu acest prilej, un cuvânt duhovnicesc în care a apreciat inițiativa noastră de a organiza aceste manifestări în ziua hramului”, a declarat părintele paroh Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

hram biserica sf gheorghe 09053Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a încântat publicul, prezent în număr mare la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Roman, cu un concert de cântări religioase dedicate sfintelor sărbători.
„Credincioșii s-au rugat cu multă evlavie alături de cei doi ierarhi și de soborul de preoți. Ne aflăm într-o perioadă în care natura se bucură de minunata Înviere a Domnului. Faptul că la Roman viața duhovnicească se conturează într-un mod aparte nu poate decât să ne bucure”, a mai spus părintele Ioan Gherasimescu.

PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit pentru prezență ÎPS Teodosie, precum și Coralei „Armonia”, care a oferit răspunsurile liturgice și concertul pascal.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0