HomeRoman

Doi bolnavi au pus pe jar cadrele medicale din Spitalul Roman

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman s-au confruntat cu două cazuri extrem de grave, care au necesitat resuscitare zeci de minute. Un pacient a decedat, iar altul se află în comă. În ambele situaţii, autorităţile competente au deschis o anchetă pentru a descoperi ce s-a întâmplat.

 

 

Primul caz a fost înregistrat joi dimineaţă, când la Centrul de Primire Urgenţe a fost adus de la domiciliu un bărbat aflat în comă de gradul III. Cadrele medicale s-au chinuit să-l resusciteze zeci de minute, însă, în cele din urmă, pacientul a decedat. Spitalul a anunţat imediat Poliţia Roman, care a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Necropsia a stabilit că bărbatul suferea de meningită seroasă, adică o inflamaţie a meningelui provocată de o bacterie. În urma anchetei, se va stabili în ce împrejurări s-a îmbolnăvit pacientul.

Tot joi, unui bărbat care lucra la o firmă care avea ca obiect de  activitate curăţenia şi întreţinerea i s-a făcut rău în timp ce se afla la servicu şi a fost transportat de către colegi la spital. Bărbatul a intrat în comă, iar cadrele medicale au fost nevoite să-l resusciteze mai multe minute, până au reuşit să-l stabilizeze. Ulterior, bărbatul a fost transferat la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, cadrele medicale luând în calcul şi posibilitatea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută. Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ a trimis un teren o echipă de inspectori, pentru a cerceta dacă este vorba despre un accident de muncă sau dacă bărbatul a intrat în comă datorită altor probleme de sănătate.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Vladimir 11 ani ago

    Vaiiiiiii! Se poate? Tocmai la un spital ridicat in rang? Este doar inceputul , pentru ca lucrurile au ramas neschimbate, asistenta subtire , dar nasul pe sus , de nu-l ajungi cu prajina.