Prima paginăActualitate

„Doctorul” traficant de droguri din Neamț, reținut de procurorii de la Crima Organizată

„Doctorul” traficant de droguri din Neamț, reținut de procurorii de la Crima Organizată

Dimensiune text

 

 

Vineri, 6 iulie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpatului Andrei Minea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, informează un comunicat al DIICOT.

Conform DIICOT, în fapt s-a reţinut că inculpatul Andrei Minea, zis „Doctorul”, a deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD sau haşiş, pe raza comunei Tazlău, către consumatori din zonă sau de pe raza municipiului Piatra Neamţ.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că drogurile erau achiziţionate de pe internet, prin intermediul platformei de căutare Dark Net. Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma Dark Net şi efectua comenzi on-line de droguri de risc şi mare risc – amfetamină, MDMA, LSD, cannabis sau haşiş. Un vânzător virtual prelua comanda şi stabilea preţul de comercializare, după care inculpatul efectua plata cu cardul bancar, moneda naţională fiind automat convertită în monedă virtuală. Expedierea plicului care conţinea drogurile de risc sau de mare risc era făcută din străinătate, la adresa expeditorului fiind menţionat un hotel sau o altă locaţie publică”, precizează comunicatul DIICOT.

Conform aceleiași surse, s-a constatat că, la fiecare comandă, inculpatul solicita 30 – 40 grame amfetamină, 20 – 30 comprimate ecstasy, 5 timbre impregnate cu LSD şi 10 -15 grame haşiş sau cannabis, plătind suma de 500 lei, în echivalentul monedelor virtuale. În perioada 2016 – 2018, inculpatul a plasat pe această platformă circa 34 de comenzi pentru droguri de risc şi mare risc, droguri pe care le primea acasă, în plic, prin intermediul unui serviciu poştal.

Citește și:   Accident rutier pe bulevardul Roman Mușat, o tânără a fost rănită

DIICOT precizează că din materialul probator administrat în cauză rezultă că, în perioada 2016 – 2018, inculpatul Andrei Minea a introdus în ţară, în mod ilegal, circa 70 – 100 timbre impregnate cu LSD, circa 1020 tablete ecstasy, aproximativ 1320 grame amfetamină şi 500 grame cannabis şi haşiş. Bărbatul de 37 de ani va fi prezentat Tribunalului Neamţ, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la reședința inculpatului precum și la un cabinet stomatologic din localitate, unde acesta își desfășura activitatea, au fost găsite şi ridicate mai multe ţiple conţinând un praf pulverulent de culoare albă, patru doze tip timbre de hârtie, un cântar electronic, două grindere metalice şi 70 punguţe cu sistem de închidere ziplok, ce prezentau urme de materie vegetală și, de asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri expediate din străinătate pe numele inculpatului care proveneau de la drogurile introduse în ţară prin intermediul serviciului poştal, mai arată DIICOT. Conform IGPR, în acest caz, alte șase persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT – BT Neamț.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamţ, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, mai precizează reprezentanții DIICOT.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0