Prima paginăSocial

Doctor în științe romașcan, candidat la conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

Doctor în științe romașcan, candidat la conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

Dimensiune text

 

În această primăvară, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași sunt organizate alegeri pentru conducerea facultăților universității, pentru mandatul 2020-2024. Pentru funcția de Decan al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, unul dintre cei doi candidați este un romașcan, dr. ing. Cristian Andriesei, șef lucrări.

Planul managerial propus de Cristian Andriesei se regăsește, alături de alte programe, pe site-ul universității, în secțiunea dedicată alegerilor.

„Noutatea, alături de alte lucruri care real înseamnă reformarea instituției, este testul de creativitate impus ca eliminatoriu la admitere. Sunt 100% sigur că sunt singurul candidat la Decan și este pentru prima oară în România când cineva lansează propunerea unui asemenea test de evaluare a creativității, justificat de faptul că era digitală și revoluția industrială 4.0 în care deja am intrat ridică standardele vis-a-vis de calitatea absolvenților pe care trebuie să-i livram unei societăți bazate pe cunoaștere și în care gândirea de noi soluții și inventivitatea deja sunt critice pentru mediul privat și marii jucători mondiali din tehnologie”, afirmă Cristian Andriesei.

Doctorand la Universitatea Tehnică din Iași și în Franța

În vârstă de 38 de ani, Cristian Andriesei este absolvent al Liceului Teoretic „Roman-Voda” din Roman (actualul CNRV), promoția 2000. A absolvit apoi Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Specializarea „Comunicații”, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (2005). A urmat Masterul la aceeași facultate (2006), Direcție de masterat „Tehnici Moderne de Prelucrare a Semnalelor (TMPS)”, lucrare de disertație realizată în Franța (Cergy), la „École nationale supérieure de l’électronique et de ses applications (ENSEA)”, în cadrul stagiului Erasmus de șase luni efectuat la această instituție.

În 2010, a obținut titlul de doctor, în luna mai la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Domeniu de cercetare „Inginerie electronică și telecomunicații”, doctorat în cotutelă, partener Université de Cergy-Pontoise – Franța, cu dublă susținere a tezei, în România, varianta în limba engleză, iar în luna decembrie la Université de Cergy-Pontoise, Cergy (Paris), Franța, cu mențiunea „très honorable”, Domeniu de cercetare „Génie électrique et électronique”, doctorat în cotutelă, partener Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, cu dublă susținere a tezei, în România, varianta în limba engleză, și în Franța, varianta în limba franceză.

În perioada 2011-2013, a urmat o Bursă postdoctorală în cadrul proiectului PERFORM-ERA (POSDRU), la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, cercetare științifică bazată pe îndeplinirea de indicatori de performanță în domeniul Tehnologii Inovative, titlul proiectului fiind „Implementări avansate în tehnologie CMOS pentru filtrarea activă cu aplicații RF”.

Candidatură pentru conducerea universității unde s-a format

Din 2012, Cristian Andriesei activează în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași – unde a ocupat funcțiile de asistent universitar, coordonator activități dezvoltare (Proiect POSCCE LabELMAG), din 2019 fiind șef de lucrări. Este specialist în domeniul microundelor și securității hardware, ținând un curs dedicat la un master de Securitatea informației de la Facultatea de Informatică din Iași (din 2015) și unul pe Cybersecurity în domeniul Automotive, la un master în limba engleză, de Automotive, derulat în cadrul ETTI Iași.

„Așa cum am răspuns recent unei întrebări adresate de un masterand, respectiv «dacă un om poate ajunge de succes în Sistem», eu unul consider că aceste două cuvinte «succes» și «Sistem» rareori se pot asocia în aceeași frază. Nu caut succesul în această instituție de prestigiu în sensul de funcții, nu am gândit așa ceva vreodată și nici nu știu ce ar însemna. Dimpotrivă, candidatura mea atât la nivel departamental, cât și de facultate am considerat-o ca singura alternativă viabilă pentru a gestiona unul din cele mai grele domenii ale managementului: managementul schimbării”, arată Cristian Andriesei în introducerea Programului managerial depus pentru funcția de Decan al al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Procesul alegerilor va fi reluat după suspendarea cauzată de starea de urgență și de starea de alertă, mandatul noilor conduceri ale facultăților urmând a se derula în perioada 2020-2024.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • sam 1 an

  sef de lucrari , .urmeaza ,ierarhic universitar,lector,conferentiar,profesor,profesor doctor docent.si pustiu asta vrea decan …absolut inacceptabil !ierarhia valorilor in Romania NU MAI EXISTA …

 • tone 1 an

  sef lucrari (politehnica) = lector (universitate)

 • Mihai 1 an

  Dle Sam, comentariul dvs. este cel putin nepoliticos si, categoric, departe de etica universitara. Lector la Politehnica nu exista, echivalentul este de Sef lucrari. Bineinteles ca omul in chestiune, pe care, de altfel, nu il cunosc, este tanar si cu grad universitar mic. Insa are dreptul sa candideze. Iar daca proiectul depus de d-sa este valoros, poate fi baza de pornire a unei actiuni universitare care sa aduca schimbari in bine. Ca om care am avut doi fii care au terminat recent facultati, cei drept la Bucuresti, va pot spune ca este mare nevoie de cadre tinere valoroase care sa aduca un suflu nou in invatamantul superior romanesc si care sa duca mai departe universitatile romanesti. Fiindca acolo, din pacate, se manifesta urmatorul fenomen: profesorii in varsta, avand norma didactica (prea) mica (ore putine) si timp liber (prea mult) disponibil iau ore la „plata cu ora” si blocheaza accesul tinerilor la posturile din sistem. In alta ordine, vreau sa va spun ca, acum 35 de ani, cand am terminat eu facultatea, am avut profesori in varsta, cu grad universitar mic, insa foarte buni, (imi aduc aminte cu respect de dl. prof. N. Gojinetchi, la cursul de „Dispozitive” al Facultatii de TCM Iasi care, pe vremea aceea, era doar sef lucrari, la cca 45-50 de ani, insa preda un curs impecabil). Explicatia este urmatoarea: Omul venea dupa ani buni din productie si proiectare, cu o experienta practica extrem de solida, si intrase tarziu in sistemul universitar.