Disputa dintre Neamț și Harghita privind Cheile Bicazului. Prefectul anunță că acțiunea județului vecin privind hotarul administrativ a fost respinsă în instanță

HomeNeamt

Disputa dintre Neamț și Harghita privind Cheile Bicazului. Prefectul anunță că acțiunea județului vecin privind hotarul administrativ a fost respinsă în instanță

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a anunțat că în cursul zilei de luni, 9 octombrie, Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut soluția de respingere ca tardivă a acțiunii intentate de Județul Harghita împotriva Județului Neamț, acțiune ce avea ca obiect anularea Procesului Verbal de delimitare datat 9.10.1998, privind stabilirea traseului hotarului administrativ pe segmentul Gheorgheni – Tulgheș – Bicaz. Miza disputei în instanță între cele două județe a fost cea de administrare a Cheilor Bicazului.

Este important de menționat că această acțiune vine după ce, anterior, Curtea de Apel Ploiești se pronunțase definitiv prin Decizia nr. 454/27.06.2020, în sensul respingerii cererii de anulare a aceluiași Proces Verbal de delimitare. Motivele pentru care autoritățile din județul Harghita au considerat utilă reluarea demersului în instanță rămân neclare, având în vedere istoricul deciziilor judecătorești pe această temă.

Reiterez faptul că există dovezi incontestabile care stabilesc apartenența Cheilor Bicazului la teritoriul județului Neamț. Acest lucru a fost, încă o dată, recunoscut și confirmat prin decizia de ieri a Curții de Apel Târgu Mureș. Apelez la toate părțile implicate să respecte decizia finală a instanței și să colaboreze în vederea asigurării unui climat de înțelegere și respect reciproc!”, a declarat prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Comentarii

WORDPRESS: 0