Prima paginăSocialSanatate

Discuţii despre reabilitarea Policlinicii Roman

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Roman a stabilit o întâlnire, pentru luna octombrie, cu reprezentanţii Primăriei, la care se va discuta despre reabilitarea Policlinicii Roman.

În luna octombrie, conducerea Primăriei Municipiului Roman, cea a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman şi medicii din Policlinica Roman se vor întâlni pentru a discuta despre o eventuală strategie pentru reabilitarea policlinicii, deoarece clădirea se degradează pe zi ce trece.

„Am deschis subiectul Policlinicii atât cu Primăria, cât şi cu proprietarii, cei care au spaţii în comodat, pentru demararea unui proiect de reabilitare a acestei clădiri. Momentan, nu putem demara niciun fel de acţiune, întrucât nu a fost găsit niciun document de arhitectură al acestei clădiri, de la care să pornim. Pentru a se demara un proces de reabilitare, trebuie făcut un proiect nou. Odată ce se va decide începerea lucrărilor, va contribui cu bani pentru reparaţii şi spitalul, alături de Primărie şi de medicii care au spaţii cumpărate în Policlinică, deoarece este în interesul tuturor ca spaţiul să arate bine. Și pacienţii noştri trec pe acolo şi, aşa cum s-a făcut reabilitarea spitalului, ne dorim acelaşi lucru şi pentru Policlinică”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al Spitalului Municipal Roman.

Până în acest moment, Primăria nu a alocat niciun ban pentru reabilitarea acestei clădiri. „Unele dintre spaţiile de acolo au fost cumpărate de medici, iar altele sunt ale Primăriei. Nu au fost alocate fonduri pentru reabilitarea termică a Policlinicii, însă, în cazul în care se va face o lucrare de acest tip, costurile vor fi împărţite între proprietarii clădirii şi cei care au spaţii acolo”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

Clădirea Policlinicii din Roman, construită în 1969, are nevoie de o renovare capitală urgentă, deoarece nici exteriorul, nici interiorul nu au mai beneficiat de intervenţii majore de la darea în folosinţă.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • eula 7 ani

  In sfarist poate se iau masuri si cu aceasta unitate ca arata jalnic….Nu s-a mai investit in ea de pe timpul ,,raposatului” si e pacat ca se degradeaza pe zi ce trece si apoi majoritatea dintre noi avem nevoie la un moment dat de serviciile de acolo. de acolo