Dirijorul Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București revin la Roman, în luna iunie

HomeCultural

Dirijorul Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București revin la Roman, în luna iunie

Romașcanii vor avea din nou prilejul să asiste la un concert susținut de Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București, duminică, 5 iunie, în cadrul unui eveniment dedicat marelui compozitor Ciprian Porumbescu, la spectacolul de operetă „Crai Nou”, cu prilejul sărbătoririi a 140 de ani de la premieră, a anunțat Primăria Roman. Accesul va fi gratuit, iar concertul va avea loc la sala mare a Casei de Cultură.

„Vă invit, dragi romașcani, la un eveniment de excepție, dedicat marelui compozitor Ciprian Porumbescu, sub bagheta celebrului dirijor Daniel Jinga, susținut de Orchestra Metropolitană București! Urmare a demersurile pe care le-am făcut, vom avea la Roman una dintre cele mai impresionante creații lirice – operă de referință pentru cultura românească și europeană, un spectacol de înaltă ținută artistică, susținut de Orchestra Metropolitană București, Corul «Accoustic» & Balet. Pe lângă proiectele de investiții în infrastructură, sănătate și educație îmi doresc să ne aplecăm atenția și asupra frumosului, a culturii și a evenimentelor pentru suflet. În contextul în care, timp de doi ani, toate activitățile cu public au fost suspendate, avem acum posibilitatea de a beneficia de un spectacol de calitate, susținut de artiști consacrați, pe 5 iunie, în municipiul nostru. Vă invit, încă de pe acum, să fiți părtași la Spectacolul de operetă «Crai Nou», de Ciprian Porumbescu, cu prilejul sărbătoririi a 140 de ani de la premieră, la care vor participa aproximativ 100 de artiști, dintre cei mai valoroși instrumentiști, soliști și balerini din România, coordonați prin stilul unic și inconfundabil al dirijorului Daniel Jinga. Orchestra Metropolitană București va oferi un spectacol de înaltă ținută culturală, care s-a bucurat întotdeauna de un succes extraordinar, publicul ovaționând cu entuziasm la sfârșitul spectacolului”, a precizat primarul Leonard Achiriloaei.

Dirijorul Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București se vor afla din nou la Roman, după concertul susținut aici în toamna anului 2018, în cadrul evenimentului „Rapsodiem – De la geneză la CENTENAR”, inițiat de Primăria Roman cu sprijinul Asociației Municipiilor din România și al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, una dintre puținele ocazii în care grădinile Centrului Eparhial Roman au fost deschise publicului larg.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0