Directorii de școli și-au dat demisia, avem alți noi directori

HomeSocial

Directorii de școli și-au dat demisia, avem alți noi directori

 

profesori-cancelarie-catalog1După organizarea concursului pentru conducerile școlilor și liceelor de către Ministerul Educației și după numirile prin detașare făcute anul trecut în cazul unităților în care nimeni nu a trecut testele, urmează noi modificări la nivelul instituțiilor, ca urmare a demisiilor înregistrate. Și în zona Roman s-au operat unele modificări.

Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Neamța avizat joi, 2 februarie, numirile în funcțiile de conducere la unitățile de învățământ preuniversitar, ca urmare a demisiilor înregistrate.

„Numirile au fost avizate în conformitate cu prevederile articolului 24, alineatul 1, din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, aprobată prin OMENCS 5080/31.08.2016 și modificată prin OMEN 3044/06.01.2017, în care sunt precizate următoarele: «În unitățile de învățământ în care funcțiile de director sau de director adjunct nu au fost ocupate prin concurs sau devin vacante prin demisie, pensionare, alte motive legale, conducerea unităților de învățământ este asigurată, până la sfârșitul anului școlar, de un cadru didactic titular, membru al corpului național în management educațional, numit prin detașare în interesul învățământului sau prin delegarea atribuțiilor specifice funcției, în conformitate cu legislația în vigoare, prin decizia inspectorului școlar general, cu avizul consultativ al consiliului profesoral din unitățile de învățământ respective și al consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei», iar conform prevederilor din aceeași metodologie, «în funcție de interesul învățământului, în lipsa cadrelor didactice membre ale corpului național de experți în managementul educațional, inspectorul școlar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate, poate numi prin detașare în interesul învățământului, în funcții de director sau de director adjunct la unități de învățământ preuniversitar, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, și cadre didactice care nu sunt membre ale corpului național de experți în management educațional»”, precizează un comunicat al ISJ Neamț.

La Școala de Artă Sergiu Celibidache, funcția de director i-a revenit, astfel, lui Viorel Vanzariuc, care a fost și înainte director, dar nu s-a putut prezenta la concursul organizat de Minister. La Școala gimnazială Buruienești din comuna Doljești, Gheorghe Curpăn a preluat funcția de director. La Școala gimnazială din Văleni, aviz favorabil pentru funcția de director a primit Gabriela Macsim. La Școala gimnazială din Poienari, funcția de director va fi ocupată de Daniela Socea. Maria Petruț a primit aviz favorabil pentru a conduce Clubul Copiilor din Săbăoani. La Școala „Mihai Eminescu” din Roman, Alexandru Lezeu va ocupa funcția de director adjunct, chiar dacă nu este membru al corpului național de experți în management educațional, pentru că nimeni altcineva nu vrea postul. La Colegiul Tehnic „Danubiana”, pe funcția de director a revenit Leonard Vacaru, chiar dacă acesta nu a promovat proba scrisă a concursului național.

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Ce mai tura vura cu acest asa numit concurs? vedeti ce declara primarul de la Secuieni ca merg la after scul 300 trei sute elevi , de unde ? ca nu sunt in toata comuna un asa numar de elevi , pana cand o sa mintim oare?
    Pana cand vrea generalul Stan , poate si Bran

  • Dar cine ai vrea, sa fie director,,,femeia de serviciu????Normal ,ca tot un cadru didactic si cu atat mai bine, dintre cei care au experienta si au condus unitatile scolare.Pe unuii dintre ei ii cunosc si stiu ce oameni sunt,buni profesionisti,stiu sa-si faca datoria cu simt de raspundere.