Prima paginăEducatie

Directori pedepsiți pentru chiulul elevilor

Dimensiune text

Prezența elevilor la simularea examenelor naționale reprezintă criteriu de evaluare pentru activitatea directorilor de școli.

 

 

Directorii care nu vor reuși să mobilizeze elevii pentru a participa la simularea examenelor naționale, pregătită de Inspectoratul Școlar Județean Neamț pentru săptămâna 11 – 15 martie, vor fi depunctați la evaluarea activității pentru anul școlar 2012 – 2013. Conform procedurii de desfășurare a simulării examenelor naționale, realizată în cadrul inspectoratului școlar județean, la articolul 9 se prevede: „Echipa managerială a școlii este direct responsabilă de asigurarea prezenței elevilor la susținerea simulării probelor de examen național, nivelul de participare al elevilor la aceste simulări reprezentând un criteriu în evaluarea directorilor pe anul școlar în cursul căruia se desfășoară simulările”.

„Prezența elevilor din anii terminali la simulare reflectă implicarea directorului în activitatea școlii. În acest context, am considerat oportună cuantificarea participării la simulare într-un criteriu de evaluare a activității”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț mizează pe o prezență de 80% a elevilor la simularea examenelor naționale. „Sperăm ca absențele să fie doar din cele motivate medical sau cu o altă justificare bine întemeiată”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

Interesul deosebit față de simularea examenelor naționale este generat, în primul rând, de rezultatele foarte slabe înregistrate la ultimele ediții ale examenului de bacalaureat. În acest sens, simularea examenelor, ca o verificare a nivelului de pregătire pentru examen, este deschisă și absolvenților din seriile anterioare. Pentru a putea participa la examen, aceștia trebuie să se adreseze până pe 5 martie unităților școlare pe care le-au absolvit. După corectarea lucrărilor și afișarea rezultatelor, fiecare unitate școlară va întocmi un raport statistic al situației, pe școală, pe clasă, pe disciplină, astfel încât să poată fi întocmit un plan remedial particularizat. După ce-și vor vedea notele la simulare, elevii mai au la dispoziție patru luni până la examenul de bacalaureat, pentru a încerca să îndrepte situația.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Absentul 9 ani

  Si prezenta elevilor la BAC nu va fi criteriu de evaluare? Oare libertatea de a alege este o justificare bine intemeiata?

 • cetatean 9 ani

  La ce directori sunt acum la unele scoli ne este jena ca suntem educatori! si colegi cu ei.

 • Vladimir 9 ani

  Nu e dracul chiar atat de negru! Directorii , la randul lor , (ca curea de transmisie(sic!)) vor pasa amenintarea in carca dirigintilor/ profesorilor de la disciplinele supuse testarilor.Hai sa fim seriosi , nu se va intampla nimic!

 • ANONIM 9 ani

  Asa este nu se va intampla nimic se vor lua scutiri de la medici iar directorii unii – vor inchide ochii, ca doar alteva nu stiu ce sa faca , ca doar sunt directori ,,de doi bani,,.