Prima paginăEducatie

Directori de școli, buni în grad

Dimensiune text

Patru directori pensionabili din Roman şi din zona limitrofă oraşului au primit confirmarea prelungirii delegaţiei de conducere. Aceştia vor putea ocupa funcţia de director în anul şcolar viitor, în anumite condiţii. 

Directorii de unităţi de învăţământ din judeţul Neamţ care s-au pensionat sau urmează să se pensioneze în anul şcolar 2014 – 2015 au primit confirmarea prelungirii delegaţiei de conducere. Decizia a fost luată în şedinţa de consiliu de administraţie al Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ care a avut loc săptămâna trecută. „La această şedinţă s-a acordat prelungirea delegaţiei pentru nouă directori din judeţul Neamţ, până la data organizării concursului pentru directori, dar nu mai târziu de 31 august”, a precizat profesorul Viorel Stan, inspector şcolar general al ISJ Neamţ.

Printre cei nouă directori cărora li s-a acordat prelungirea delegaţiei sunt şi patru directori din Roman şi zona limitrofă: Nelia Lorica Havrici (directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman), Constantin Popescu (directorul Școlii Gimnaziale din Bahna), Georgeta Diaconu (directorul Școlii Gimnaziale din Cordun) şi Elena Prichici (directorul Școlii Gimnaziale din Ion Creangă).

Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct a fost organizat în luna noiembrie a anului 2008. La nivelul judeţului Neamţ nu există niciun director sau director adjunct numit în funcţie în urma susţinerii unui concurs, toţi managerii şcolari fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unui nou concurs. „Directorii care au împlinit, în anul şcolar 2014 – 2015, vârsta standard de pensionare, pot participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager de unitate de învăţământ. Ei au nevoie, mai întâi, de acceptul continuării pe specialitatea pe care o predau şi, apoi, pe funcţia de director”, a explicat Ilie Gheorghe Țedli, inspector şcolar pentru management în cadrul ISJ Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0