Prima paginăActualitateRoman

Director nou la Casa de Cultură din Roman

Dimensiune text

Secretara instituţiei, Marcela Ursu (foto), a preluat funcţia de director al Casei de Cultură. Fostul director Doru Alexandru va ocupa funcţia de consilier cultural.

Începând cu 1 august, Casa de Cultură din Roman are un nou director. Marcela Ursu îl înlocuieşte pe Doru Alexandru, cel care a deţinut funcţia de director al instituţiei de cultură din Roman din 1971.

Dublu licenţiată în Psihologie şi Asistenţă Socială, Marcela Ursu nu este străină de activitatea Casei de Cultură din Roman. Aceasta este angajată a instituţiei de la 1 ianuarie 1991, pe funcţia de secretar dactilograf. „În acea vreme, Casa de Cultură din Roman avea 17 angajaţi. În timp, numărul salariaţilor s-a diminuat ca urmare a restrângerii activităţilor derulate de instituţie”, a spus noul director al Casei de Cultură.

Acest demers a făcut ca activitatea Marcelei Ursu să se împartă între munca de secretariat şi cea de bibliotecar, Casa de Cultură deţinând un fond de carte de peste 35.000 de volume şi trei bibliotecari, în vremea ei de glorie.

Fostul director Doru Alexandru va ocupa funcţia de consilier cultural

Fostul director Doru Alexandru va ocupa funcţia de consilier cultural

Numirea în funcţia de director este considerată, la cei 46 de ani, o provocare pentru Marcela Ursu. Pentru o mai bună vizbilitate a instituţiei, noul director doreşte să-şi pună amprenta personală asupra activităţii Casei de Cultură. „Îmi doresc schimbare. Aceasta presupune o îmbunătăţire a activităţilor culturale din Casa de Cultură. Pe lângă spectacole, mi-ar plăcea să desfăşurăm evenimente culturale diverse, de la cenaclu literar la lansări de carte. Primul pas pe care îl voi face este realizarea parteneriate cu conducerile unităţilor de învăţământ din oraş. Copiii trebuie să ştie nu doar unde este localizată Casa de Cultură, ci şi să intre într-o sală de spectacol din care să înveţe ceva”, a spus directorul Marcela Ursu.

Una din priorităţile noii conduceri este ca publicul romaşcan să fie cât mai aproape de spectacole. Un deziderat îndrăzneţ, pe care l-a promovat şi Doru Alexandru, fostul director al Casei de Cultură. „Este o perioadă grea, când oamenii se confruntă cu multe probleme, în primul rând cu cele financiare. Oferta noastră de spectacole a dat posibilitatea ca şi oamenii cu bani puţini să treacă pragul instituţiei”, a spus directorul Ursu.

O problemă care va da noului director mari bătăi de cap o reprezintă finanţarea lucrărilor de întreţinere a Casei de Cultură, având în vedere că, în 40 de ani de existenţă a clădirii, nu s-a făcut nicio reparaţie capitală. „Cu banii obţinuţi din chiriile pe care le luăm de la societăţile comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în Casa de Cultură, abia reuşim să facem mici lucrări de reparaţii”, a spus noul director.

Fostul director Doru Alexandru nu va părăsi, la 73 de ani, Casa de Cultură în care a activat 40 de ani, ci va fi implicat în continuare în activitatea culturală de pe poziţia de consilier cultural.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Anonim 8 ani

  Daca o sa fiti corecta si impaartiala o sa urmati calea fostului DIRECTOR!

 • Ionel 8 ani

  Calitatea principala este profesionalismul sau apartenenta la psd: membru, sotie, nora de psdisti?

  • nila 8 ani

   …si ce ai fi vrut?..sa puna de la noua republica?..SI SOARECII DE PRIN MAGAZII SUNT TOT DE LA PSD !!!

 • iona 8 ani

  Sper sa se schimbe nu doar culoarea politica ,ci si cea exterioara a cladirii cu pricina!Activitatile sa fie cu adevarat culturale,daca asta ii este menirea institutiei.

 • mihaela 8 ani

  Bravo ei! Sper sa vad mai multa initiativa in aceasta directie si sa se faca ceva pentru activitatea culturala din Roman care s-a degradat atat de mult in ultimii ani. Nici spectacole de calitate nu prea au mai fost dar nici oamenii nu mai vin. Am cumparat bilete la doua spectacole si nu s-au tinut ca nu a venit lumea, in conditiile in care in sala nu sunt nu stiu cate mii de locuri. Ca sa nu mai spun ca nici macar un cinematograf nu avem in oraselul nostru minunat. Avem pretentii de municipiu si merg cu copiii in Bacau sa vada un film! Pur si simplu nu mai ai ce sa faci ca activitati recreationale si culturale aici. Ii urez succes si sper ca cineva sa tina cont pe viitor si de sugestiile mele.