Direcția Socială și SVSU din cadrul Primăriei Roman, în sprijinul bătrânilor și al persoanelor vulnerabile

HomeSocial

Direcția Socială și SVSU din cadrul Primăriei Roman, în sprijinul bătrânilor și al persoanelor vulnerabile

 

În această perioadă, reprezentanții Primăriei municipiului Roman, prin Direcția de Asistență Socială și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, vin în sprijinul persoanelor din oraș aflate într-o stare de vulnerabiilitate în aceste zile – bătrâni, persoane care nu se ori persoane aflate în auto-izolare, asigurându-le cele necesare.

Primăria a pus la dispoziția tuturor celor care au nevoie de ajutor numărul de telefon 0786.771.737, funcțional non- stop, prin care îi poate sprijini pe cei aflați în nevoie să își procure cele necesare traiului.

„Cu mult înainte de a se da ultima ordonanță militară prin care li se cere persoanelor în vârstă să nu iasă din case, am luat decizia, prin Direcția de Asistență Socială, să-i protejăm pe «bunicii noștri», că au tras destule la viața lor și corpul lor nu mai este la fel de puternic.

Și cu ajutorul Direcției Juridice, prin asociațiile de proprietari, am identificat mulți dintre acești bătrâni pe care îi ajutăm acum să stea în casă, pentru că noi le asigurăm cele necesare. Și colegii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență sunt, zilnic, pe baricade și se asigură că persoanele autoizolate au tot ce le trebuie până vor ieși din criză. Le mulțumesc tuturor pentru responsabilitate și efort!

Prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei, zilnic, asistenții sociali merg la cei aflați în nevoie să le cumpere cele necesare. Știam, dar am fost impresionat să aud de la colegii mei că simplul lor ajutor sau faptul că le dau un telefon le dă putere să treacă peste această izolare. Îmi spunea un asistent că au cunoscut în aceste zile oameni nevăzători, cu handicap locomotor, bătrâni singuri, mulți au plâns că nu sunt uitați, că au un alt suflet aproape. Le mulțumesc colegilor de la Asistență Socială că pentru ei acești oameni nu sunt o simplă statistică, nu sunt doar «munca pe care trebuie să o facă». Nu e ușor pentru toată lumea să te gândești mai mult la ceilalți și să-ți neglijezi poate propria familie, să faci mai mult pentru cei pe care poate nu-i cunoști, dar abia acum realizăm că ar trebui să fim solidari zi de zi. Nu doar în aceste vremuri.

Repet numărul de telefon – 0786.771.737, este funcțional non stop. Dacă știți persoane care nu au pe nimeni care să-i ajute, dați-le acest număr de telefon, poate nu au nevoie de mâncare sau medicamente, dar ar vrea doar să vorbească cu cineva. Un echipaj cu asistent medical și asistent social poate oricând să meargă acasă la persoanele vulnerabile, să le evalueze starea de sănătate, să le cumpere cele necesare, sau, pur și simplu, să le țină de urât”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

 

foto: facebook / Lucian Micu

 

Comentarii

WORDPRESS: 0